Avocat corupt condamnat astazi cu executare. DNA Iasi l-a agatat de doua ori

3540
Neculai Horobet
Neculai Horobet

@ Astazi a fost pronuntata a doua sentinta de condamnare la inchisoare in cazul avocatului Neculai Horobet cel care a fost trimis in judecata in doua dosare distincte pentru aceiasi infractiune si anume trafic de influenta @ Curtea de Apel i-a contopit pedepsele iar astazi Neculai Horobet s-a ales cu 4 ani si 6 luni cu executare

Avocatul corupt Neculai Horobet s-a ales astazi cu o pedeapsa de 4 ani si 6 luni cu executare dupa ce a fost trimis in judecata de DNA Iasi de doua ori, in doua dosare sub aceiasi acuzatie si anume cea de trafic de influenta. In ambele dosare Horobet a fost trimis in judecata deoarece  a pretins si primit bani de la anumite persoane fizice promitandu-le ca le va rezolva unele probleme folosindu-se de influenta pe care pretindea ca o are pe langa sefi de institutii de stat cum ar fi Garda Financiara, Politia Rutiera, Primaria Vaslui etc. Neculai Horobet era membru al Baroului Vaslui si intra in dosare inregistrate pe raza Curtii de Apel Iasi.

Primul dosar de coruptie

Astazi a fost condamnat (vezi aici) in primul dosar de coruptie, cel  in care a fost trimis in judecata in decembrie 2017. In acest dosar este vorba despre faptul ca Horobet a primit de la un anume Daniel Stanescu dar si de la alte persoane suma totala de 5.050 lei pentru a le rezolva acestora unele probleme pe care le aveau cu Garda Financiara dar si unele probleme  penale. „In cazul inculpatului Stanescu Daniel, de la care a pretins suma de 1.700 lei si a primit 1.250 lei, inculpatul Horobet Neculai i-a promis acestuia ca va interveni pe langa comisari ai Garzii Financiare – Sectia Judetului Vaslui si-i va determina pe acestia sa finalizeze mai repede un control ce se desfasura la o societate administrata de primul inculpat, fara a dispune poprirea pe conturile firmei respective. De asemenea, inculpatul Horobet Neculai a lasat sa se creada ca are influenta si asupra unui procuror si ca-l va determina sa dispuna, într-un dosar în care Stanescu Daniel avea calitatea de Invinuit, o solutie de scoatere de sub urmarirea penala”, au aratat (aici) procurorii DNA. Pentru acuzatiile din acest dosar Horobet a fost condamnat la o pedeapsa de 3 ani de inchisoare. Daniel Stanescu s-a ales cu doi ani cu suspendare pentru cumparare de influenta.

Cum s-a ales cu pedeapsa cu executare

Tot astazi, Curtea de Apel a constatat ca Horobet a fost condamnat si in cel de-al doilea dosar de coruptie (aici) cel in care a fost trimis in judecata mai tarziu adica in urma cu un an  pe 8 iunie dar care s-a finalizat mai repede. In acest dosar, in decembrie 2018, (vezi aici) Horobet a fost condamnat tot la o pedeapsa de 3 ani dar cu suspendare. Sentinta a  ramas definitiva in februarie a.c la Inalta Curte de Casatie si Justitie. In acest dosar Horobet a fost acuzat ca a primit bani de la o persoana cercetata pentru infractiuni la regimul rutier promitandu-i ca-i va face din nou rost de permis de conducere. Altei persoane i-a promis ca-i va face rost de permis fara examen. ” In perioada septembrie – octombrie 2017, inculpatul Horobet Neculai, in calitate de avocat in cadrul Baroului Vaslui, a pretins de la o persoana (martor In cauza), direct sau prin intermediul celuilalt inculpat, in mai multe transe, sumele de 450 de euro si 6.180 lei (din care a primit efectiv 450 euro si 4.080 lei), pentru a-si trafica influenta pe care a pretins ca o are asupra politistilor din cadrul I.P.J. Vaslui – Serviciul Rutier. Concret, inculpatul a promis persoanei respective, care era cercetata cu privire la savarsirea unor infractiuni la regimul circulatiei rutiere, ca-i va determina pe politisti sa-i restituie permisul de conducere. Intr-un context asemanator, procedand In aceeasi maniera, In perioada decembrie 2017 – aprilie 2018, inculpatul Horobet Neculai a pretins de la o alta persoana (martor In cauza) suma totala de 2.700 euro si a primit, in mai multe transe, sumele de 1.900 euro si 400 lei, in schimbul promisiunii ca ii va determina pe lucratorii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Vaslui sa elibereze pe numele acesteia din urma un permis de conducere, fara sustinerea examenului auto”, au aratat procurorii DNA.

Astazi, judecatorii au anulat pedeapsa cu suspendare, au contopit cele doua sentinte, au aplicat si un spor de pedeapsa iar Horobet s-a ales cu 4 ani si 6 luni cu executare. De asemenea acesta nu mai poate fi avocat cel putin 2 ani. Sentinta de astazi nu este definitiva.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.