Cea mai neagră zi din viata fraților Corduneanu. Gelu s-a pus in genunchi să nu-i omoare fratele

51507
Viorel si Robert Oarza
Viorel si Robert Oarza

@ Prezentam in exclusivitate detalii din rechizitoriul prin care Viorel Oarză și fiul său Robert au fost trimisi in judecata pentru ca i-au agresat pe fratii Corduneanu la Sala Sporturilor @ Oarză și fiul sau au fost trimisi in judecata pentru săvârsirea infractiunilor de lovire si alte violente, tulburarea linistii si ordinii publice si amenintare @ Chiar daca frații Corduneanu si-au retras plangerea, politistii si procurorii au consemnat fapte de o mare gravitate @ Oarză a venit la Sala Sporturilor însoțit de mai multi indivizi inarmati cu cuțite si topoare pregatiti sa-i  măcelareasca pe fratii Corduneanu @ „M-am îndreptat catre fratele meu Vasilica pentru a opri agresiunile impotriva acestuia ai atunci am observat ca Oarza Viorel incearca sa-l loveasca cu cutitul in timp ce fratele meu era cazut si incerca sa se ridice. M-am interpus intre cei doi, m-am postat in genunchi intre cei doi pentru a-l apara pe fratele meu iar atunci Oarza Viorel și încă o persoană s-au năpustit peste mine pentru a-l lovi pe fratele meu cu cuțitele”, a povestit Gheorghe Rusu

Procurorii ieseni de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi si politiștii de la Serviciul de Investigatii Criminale au finalizat rechizitoriul zilei zilei fatidice de 20.02.2021 care putea sa se lase cu o adevarata baie de sange in plin centrul  orasului (vezi aici amanunte din ziua evenimentului). Viorel Oarza si fiul sau Robert au fost trimisi in judecata pentru săvârsirea infractiunilor de lovire si alte violente, tulburarea linistii si ordinii publice si amenintare dar pentru ca i-au agresat pe fratii Corduneanu. Însă, chiar dacă frații Corduneanu vorbesc despre o împăcare trebuie sa subliniem faptul ca procurorii si politistii au consemnat in rechizitoriu fapte foarte grave, eveniment care constituie un grav atentat impotriva linistii si ordinii publice. Spunem asta deoarece Viorel Oarza a venit in ziua respectiva la Sala Sporturilor insoțit de mai multi indivizi dotati cu cutite si topoare pregatiti sa-i macelareasca pe fratii Corduneanu.

Au fost atacați cu cuțitul

Astfel, incidentul s-a petrecut in dimineata zilei de 20.02.2021 la ora 11:15 cand Vasile Călin (Vasilica Cordunenu), Gheorghe Rusu (Gelu) si Constantin Corduneanu (liderul) se aflau impreuna cu George Cristea (finul lui Gelu). Viorel Oarza, fiul sau Robert si inca 4 persoane au venit acolo pentru a regla niste conturi se pare cu George Cristea. Era vorba despre un incident petrecut in Italia. „Un grup de 6 persoane de sex masculin din care i-am recunoscut pe Viorel Oarză și pe fiul acestuia Robert au venit in fata la Sala Sporturilor unde noi ne aflam impreuna cu finul meu George Cristea. Oarză Viorel a inceput sa-l injure pe George Cristea din cauza unor neintelegeri avute in Italia”, a povestit Gheorghe Rusu.

Toți cei 6 din fata Sălii Sporturilor au scos cuțitul

Vasile Calin (Corduneanu)
Vasile Calin (Corduneanu)

Acesta a mai aratat ca toate cele 6 persoane au scos cate un cuțit iar Cristea s-a dat in spatele lui Vasilica, unde se simțea mai priotejat. Oarza l-a lovit cu manerul cuțitului pe Vasilica iar aceasta a cazut jos tragandu-l si pe Robert pentru a-l imobiliza astfel incat sa nu poata folosi nici acesta cuțitul. Cazut la pamant Vasilica a fost agresat in continuare.  „Oarza Viorel a scos un cutit cu lama de 25 de cm la fel au procedat si ceilalti care l-au insotit. Cristea George s-a dat in spatele fratelui meu Vasilica iar fratele meu a incercat sa-l opreasca pe Oarza Robert.  Viorel Oarza l-a lovit cu manerul cuțitului pe fratele meu Vasilica in zona tamplei din partea stanga iar fratele meu a cazut impreuna cu Robert. In acest timp eu incercam sa-i indepartez din zone pe ceilalti din grupul lui Oarza cerandu-le sa bage cutitele in buzunar si sa plece si am observat ca Oarza Viorel l-a lovit pe fratele meu Vasilica cu picioarele de mai multe ori, peste cap si peste corp in zona abdomenului. M-am indreptat catre fratele meu Vasilica pentru a opri agresiunile impotriva acestuia ai atunci am observat ca Oarza Viorel incearca sa-l loveasca cu cutitul in timp ce fratele meu era cazut si incerca sa se ridice”, a mai declarat Gheorghe Rusu.

S-a pus in genunchi sa-si apere fratele

Gheorghe Rusu a mai povestit ca a fost nevoit sa se puna intr-un genunchi pentru a para loviturile impotriva fratelui sau. „M-am interpus intre cei doi, m-am postat in genunchi intre cei doi pentru a-l apara pe fratele meu iar atunci Oarza Viorel și încă o persoană s-au năpustit peste mine pentru a-l lovi pe fratele meu cu cuțitele. Am ridicat mana stanga pentru a para loviturile fiind taiat odata in zona pieptului, fara ca lovitura sa atinga corpul, fiind tăiata doar geaca din fâș cu care eram imbracat si a doua lovitura am parat-o cu antebrațul mâinii stangi fiind taiat destul de adanc de aceasta. Loviturile de cuțit au fost aplicate de Oarza Viorel”, a mai aratat Gheorghe Rusu.

„Erau mai multi cu cutite si topoare”

Acesta a mai aratat cad dupa aceea agresorii au fugit dar le-a luat urma si au vazut ca erau asteptati la masina de alte persoane inarmate cu cutite si topoare. „Agresorii au plecat apoi spre stația de autobuz, m-am dus dupa ei si am vazut ca au urcat intr-un jeep de culoare gri despre care stiu ca este folosit de Oarza Viorel cred ca marca Volvo si intr-un al doile autoturism de tip berlina. La masina se mai aflau si alte persoane in afara de cele care au participat la agresiuni, care aveau topoare in mâini. In timp ce se deplasa spre autoturism Oarza Viorel tipa in gura mare ca-l omoara pe fratele meu Vasilica”, a spus in finalul declaratiei Gheorghe Rusu.

Vasile Calin a avut nevoie de 13-15 zile de ingrijiri medicale iar Gheorghe Rusu a avut nevoie de 23-25 de zile de ingrijiri. Oarza si fiul sau vor fi judecati la Judecatoria Iasi (vezi aici) iar in cursul zilei de ieri au fost eliberati din arest cel mai probabil din cauza faptului ca fratii Corduneanu si-au retras declaratiile.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.