Obsedatul sexual din Dacia, rasturnare de situatie. „A fost la randul sau abuzat”

2627
Claudiu Jitaru
Claudiu Jitaru

@ De profesie inginer, Costel Claudiu Jitaru a fost arestat in anul 2018 pentru ca a agresat sexual doua tinere dintre care una minora @ Acesta a negociat o pedeapsa de  2 ani 2 luni si  6 zile dar judecatorii au respins intelegerea pe motiv ca nu s-a tinut de cont de expertiza psihiatrica efectuata in cazul tanarului @ In aceste conditii  sentinta nu trebuie sa rezume doar la ”pedeapsa” ci si la tratamente, au subliniat judecatorii Curtii de Apel

Obsedatul sexual din Dacia trebuie sa urmeze unele tratamente speciale pentru comportamentul sau deviant acesta fiind  unul dintre motivele pentru care judecatorii nu au fost de acord cu intelegerea facuta de acesta cu procurorii. Vorbim despre inginerul Costel Claudiu Jitaru care a fost arestat in anul 2018 deoarece a agresat sexual doua fete din care una era minora, in cartierul Dacia. Curtea de Apel Iasi a expus motivul pentru care nu au fost de acord cu pedeapsa negociata de Jitaru cu procurorii. In baza unui acord de recunoastere a vinovatiei Jitaru a negociat cu procurorii o pedeapsa de 2 ani 2 luni si  6 zile. Acest acord de recunoastere a fost respins si de Tribunal dar si de Curtea de Apel.

A fost la randul sau abuzat

Instanta superioara , adica Curtea de Apel a respins acordul de recunoastere din doua motive. Primul se refera la faptul ca pedeapsa stabilita este prea blanda raportat la faptul ca una dintre victime este  minora. In al doilea rand, magistratii Curtii de Apel au aratat ca o decizie finala in cazul lui Jitaru trebuie sa aiba prevederi exprese privind tratarea acestuia. Asta deoarece acesta are un comportament deviant care poate recidiva.  Instanta a retinut ca acest comportament deviant a fost declansate de unele abuzuri suferite la randul sau de Jitaru. Prin urmare in opinia Curtii de Apel o sentinta finala in cazul lui Jitaru trebuie sa se refere si la ”indreptare” nu doar la pedeapsa. „De asemenea, Curtea are in vedere si concluziile raportului de expertiza psihologica nr. 996/04.07.2018 intocmit de un specialist din cadrul Centrului de Sanatate Mintala „Dr. Ghelerter” Iasi – Institutul Universitar de Psihiatrie „Socola” Iasi, filele 154-155 ds.u.p., potrivit carora inculpatul prezinta simptome predominant obsesiv compulsive, fara a fi neaparat de intensitate patologica, dar cu substrat sexual discomportamental atipic ca si consecința a unor abuzuri sexuale suferite in copilarie, cu recomandarea includerii acestuia intr-un program structurat de recuperare si terapie psihologica complexa centrata pe traume si abuzuri sexuale si emoționale”, au constatat magistratii Curtii de Apel.

Din aceste motive judecatorii au mentinut controlul judiciar asupra lui Jitaru si au dispus refacerea urmaririi penale.

Si-a urmarit victimele

Agresiunile s-au petrecut in cartierul Dacia acolo unde locuiau victimele. Una din fetele agresate avea 14 ani iar Jitaru are 24 de ani. Procurorii au stabilit ca Jitaru si-a urmarit victimele inainte sa le agreseze. Agresiunile au fost savarsite in lunile aprilie si mai 2018.  „Inculpatul, a identificat persoanele vatamate, s-a apropiat de acestea prin surprindere, dupa ce le-a urmarit initial, alegandu-si momentul potrivit si le-a agresat sexual, prin atingere si prindere cu mana de zone erogene. Latura obiectiva, elementul material al infractiunilor consta in agresarea sexuala a victimelor care, prin modul de comitere a faptei nu si-au putut da acordul, fiind in imposibilitate de a-si exprima vointa dat fiind modul de actiune brusc, prin surprindere al inculpatului. Totodata, se constata dupa modul de comitere ca acesta s-a asigurat ca nu este observat de alte persoane, a urmarit victimele pana in locuri/zone retrase, unde acestea aveau posibilitati reduse de a se apara (cu spatele la gard, perete), postandu-se in fata si cuprinzandu-le cu ambele maini”, se arata in actul de sesizare intocmit de procurori.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.