UPDATE. Instanta a respins cererea de arestare in dosarul inselaciunilor imobiliare

8561
Catalin-Sandu-si-Alexandru-Bernic si Razvan Costin
Catalin-Sandu-si-Alexandru-Bernic si Razvan Costin

Magistratii Curtii de Apel Iasi au decis in aceasta seara ca notarul Răzvan Costin, avocatul Alexandru Tudor Bernic si procuratorul imobiliar Cătălin Sandu sa fie cercetati sub control judiciar pentru o perioada de 60 de zile (vezi aici).

Stirea initiala:

Notar și avocat duși la arestare în cătușe cu capul rețelei în dosarul inșelăciunilor imobiliare

@ Procurorii DIICOT Iași solicita judecatorilor arestarea preventiva a notarului Razvan Costin, a avocatului Alexandru Bernic dar și a lui Cătălin Sandu cel care este considerat capul rețelei in dosarul inselaciunilor imobiliare @ Prejudiciul estimat de DIICOT în dosar se ridica la circa 2,5 milioane euro

Notarul Răzvan Costin, avocatul Alexandru Tudor Bernic si procuratorul imobiliar Cătălin Sandu, considerat a fi capul retelei sunt prezentati in fata magistratilor Curtii de Apel Iasi cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 zile in dosarul inselaciunilor imobiliare cu terenuri. Cei trei au fost retinuti dupa audieri noaptea trecuta. Reamintim ca prejudiciul estimat in acest dosar este de 2,5 milioane euro realizat in dauna a 20 de persoane care au cumparat bunuri imobiliare sau i-au imputernicit pe capii retelei sa efectueze unele tranzactii in numele lor. Aceștia racolau persoane care aveau de recuperat terenuri obtineau procura pentru revendicare si pentru tranzactionare. Printre persoanele inselate se numara atat persoanele care aveau de recuperat terenuri cat si potentiali cumparatatori deoarece acestia nu au mai intrat in posesia suprafetelor pentru care au platit. Toti trei au mai avut anterior probleme cu Legea. Catalin Sandu a fost trimis in judecata anul acesta de doua ori, odata de DIICOT (vezi aici) si a doua oara de DNA (vezi aici). Alexandru Bernic a fost condamnat in urma cu mult timp la o pedeapsa de 2 ani de inchisoare cu suspendare intr-un dosar cu interlopi dar s-a reabilitat iar. In cazul lui Razvan Costin tot procurorii DIICOT Iasi au cerut arestarea in dosarul Mafiei Imobiliare din Primarie (vezi aici). Citeste si ‘’ Avocat, notar și interlopi săltați de DIICOT într-un mega-dosar de înșelăciuni imobiliare’’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.