Dosarul jafului de la Primăria Miroslava. Judecătorii calculează cât s-a furat

5703

@ Este vorba despre dosarul în care a fost trimis in judecată Dorinel Maftei, director al societății de Servicii Publice din Miroslava @ Acesta este acuzat ca a furat dintr-un depozit al firmei Incom 680 metri liniari de țeavă în valoare totală de 209.805 lei, folosită la diferite lucrări din comună cum ar fi construirea unor podețe @ Un martor din dosar a declarat in fata judecatorilor ca primarul Dan Niță a supravegheat transportul țevii și lucrările realizate @ In acest dosar judecatorii au dispus efectuarea unei expertize pentru a stabili exact cantitatea de țeavă furată

Cât a furat directorul Primăriei Miroslava, Dorinel Maftei? La această întrebare vor să răspundă magistrații de la Judecătoria Iași cu ajutorul unui expert. Astfel, in dosarul in care Dorinel Maftei, director al societății de Servicii Publice din Miroslava a fost trimis in judecată pentru că a furat dintr-un depozit al firmei Incom SA, din Miroslava o cantitate de 680 metri liniari de țeavă, magistrații de la Judecătoria Iași au dispus efectuarea unei expertize pentru a se stabili care este cantitatea de țeavă furata dar si cantitatea de țeavă folosita la lucrarile din comună, podețe, scurgeri etc. ‘’Obiectivele acestei expertize tehnice sînt următoarele: să se aprecieze ce cantitate de ţeavă putea fi transportată cu un camion MAN-ca cel identificat de organul de cercetare penală-efectuîndu-se trei transporturi, -să se stabilească ce cantitate de ţeavă a fost consumată la construcţia de podeţuri pentru canalele de scrugere a apei, să se stabilească ce cantitate de ţeavă a fost identificată ca fiind depozitată în curtea vechii primării a comunie Miroslava, să se calculeze valoarea eventualului prejudiciu produs raportat la cantitatea de ţeavă’’, au dispus judecătorii ieșeni (vezi aici).

Plângerea depusă de păgubit

Dorinel Maftei a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de furt in urma unei plangeri depuse de societatea de construcții Incom SA, pe data de 27.11.2012. Această societate de construcții contractase anterior de la Transgaz o lucrare de montare a unei conducte ”de transport gaze naturale DN 400 Vaslui-Iași”, proiect care implica și realizarea unor lucrări în satul Valea Ursului din comuna Miroslava. Pentru că avea de efectuat lucrări la Valea Ursului, societatea și-a amenajat în această localitate un mic punct de lucru care funcționa și ca depozit.  În acest depozit, SC Incom SA a adăpostit 680 metri liniari de țeavă în valoare totală de 209.805 lei. Maftei a vazut țevile si a inceput sa le taie si sa le care cu ajutorul unor muncitori. „Inculpatul  Maftei Dorin, cunoscând existența țevilor depozitate în Valea Ursului, a decis să le însușească  profitând de acțiunile desfășurate de primărie cu ocazia casării bunurilor respective și tăierea și transportarea de fier vechi”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Maftei i-a contactat pe reprezentanții firmei Remat Schultz din Miroslava cărora le-a cerut să contribuie cu muncitori la tăierea, căratul și depozitarea temporară a țevii.

Niță știa totul

Dupa ce au fost furate, țevile au fost folosite la diferite lucrari din comuna. Un martor a declarat ca o parte din țevi au fost duse la un iaz despre care se stie ca este al primarului Niță. Transportul țevilor era supravegheat de doi indivizi dintr-un Jeep iar un martor l-a identificat pe primarul Dan Niță printre cei doi bărbați. „Timp de trei saptămâni am cărat țeavă, eu eram angajat la firma care transporta țeava respectivă. În aceste trei săptămâni am fost supravegheați de doi oameni care veneau în fiecare zi cu un Jeep negru. Am înțeles că în Jeep era Dan Niță primarul comunei Miroslava”, a spus in fața judecatorilor Petru Onică, un alt muncitor din Miroslava.

Daca va fi gasit vinovat directorul Primăriei Miroslava risca ani grei de inchisoare. Primăria Miroslava este parte responsabila civilmente in acest dosar, astfel incat, la final ar putea fi obligata sa achite prejudiciul din banii contribuabililor. Vezi si articolul ‘’Dan Nita, primarul Miroslavei condamnat definitiv la inchisoare pentru alcool la volan’’.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.