Pariurile sportive în România

413
pariuri sportive
pariuri sportive

Piața pariurilor sportive a avut o evoluție impresionantă în ultimii ani, atât în lume, cât și în România. Odată cu apariția internetului, acest domeniu s-a bucurat de o creștere susținută, dublată de inovațiile permanente în ceea ce înseamnă modalitatea de a paria, viteza, simplitatea, comoditatea și posibilitatea de câștig.

Statista, o companie germană de cercetări de piață, relevă într-un studiu realizat anul trecut că această piață a depășit 200 de miliarde de euro, la nivel global. În România, valoarea totală a pieței pariurilor depășea 9 miliarde de lei în 2018. În același timp, România este o țară cu un apetit crescut pentru piața jocurilor de noroc, estimându-se că peste 5% din populație joacă în mod constant la pariuri sportive. Primele agenții tradiționale de pariuri au apărut la mijlocul anilor ’90 în România, iar în 2004 apare și primul operator de pariuri online. De atunci și până acum, în țara noastră și-au deschis afaceri tot mai multe case de pariuri, existând acum 23 de operatori licențiați.

Pariurile sportive în era online

Internetul a adus un suflu nou pieței pariurilor sportive, care s-a dezvoltat văzând cu ochii. Casele de pariuri au intrat într-o cursă pentru inovare, benefică pariorilor din toate colțurile lumii. Competiția acerbă dintre agențiile de pariuri online a dus la îmbunătățirea și diversificarea ofertelor, sistemelor de bonusuri și promoțiilor oferite. Internetul a însemnat în același timp și informație și obținerea de informații relevante în timp real. Pentru pariorii pasionați a devenit mai ușor să formeze comunități de pariori online, unde să poată discuta și face schimb de informații, strategii, ponturi și sfaturi pentru a-și maximiza câștigurile. Mai mult, dezvoltarea spectaculoasă a acestui domeniu a dus, așa cum era firesc, la apariția pariorilor profesioniști. Pariorii profesioniști au venituri bune din această activitate, oferă sfaturi și îi inspiră pe pariorii începători. Există numeroase case de pariuri online legale și sigure unde îți poți încerca norocul. În mod similar, s-au format comunități online puternice de gameri, un alt domeniu care a luat avânt odată cu dezvoltarea internetului. În plus, aceste comunități au devenit accesibile pentru oricine are acces la internet și își dorește să fie la curent cu ultimele tendințe din domeniu. Aceste domenii au fost popularizate și de un număr mare de emisiuni TV dedicate pariurilor sportive, cu ponturi pe meciuri și sfaturi de la profesioniști sau canale Youtube cu adevărate competiții de e-sports.

Pariurile de pe smartphone au cucerit piața, sursa

Comod, simplu, accesibil. Online

Experiența de pariere a devenit tot mai simplă și mai intuitivă, iar pariurile sportive sunt acum accesibile oricui are acces la internet și un dispozitiv de pe care poate juca.

Telefoanele mobile inteligente reprezintă principala tendință de pariere atât la momentul actual, cât și în viitor. Este extrem de ușor să pariezi de pe un smartphone, căci te bucuri de libertate totală de mișcare, poți paria de oriunde ai fi, în orice moment al zilei.

Experiența de pariere de pe telefonul mobil este una excelentă, majoritatea caselor de pariuri mari și-au adaptat site-urile pentru a putea fi rulate fără probleme și de pe mobil.

Legislația în domeniul jocurilor de noroc online

În anul 2015 se concretizează legislația românească în domeniul jocurilor de noroc online, iar Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc devine singurul organism autorizat pentru reglementarea și controlul acestei piețe, dar și pentru acordarea licențelor pentru operatori.

Drept urmare, în România, piața jocurilor de noroc este una foarte strict reglementată și transparentă. Plasarea de pariuri sportive a devenit mai simplă și mai sigură odată cu definirea cadrului legislativ și cu amploarea Internetului.

Pariurile sportive și evenimentele sportive

Nu putem vorbi despre pariuri sportive fără să amintim măcar de relația pe care o are această activitate cu evenimentele sportive, mai mari sau mai mici. Pariurile și evenimentele sportive sunt, evident, strâns legate între ele.

Cu cât un eveniment este mai urmărit, cu atât este mai probabil să genereze sume mai maridin pariuri. Nu e de mirare că cele mai pariate meciuri sunt derby-urile sau finalele majore, precum finala Cupei Mondiale, finala Campionatului European sau finala Champions League.

Evenimentele mici, însă, pot aduce și ele bani pariorilor, chiar dacă nu sunt foarte urmărite la nivel global. Secretul constă în cunoașterea sportului și meciului sau campionatului respectiv, dar și în vizionarea live a evenimentului.

Pariurile sportive se bucură de un trend ascendent în lume și în România, pe fondul progreselor tehnologice și al amplorii internetului. Smartphone-ul este, la rândul lui, un aliat de nădejde al pariorilor, prin tehnologia propusă și funcționalitatea excelentă.

De la an la an, segmentul pariurilor sportive devine tot mai atractiv și mai accesibil pentru o gamă largă de persoane, care pot paria ușor și în siguranță.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.