Două afaceri cunoscute din Iași nu-s cu toate țiglele pe casă. Lucrări ilegale la Tonmir și Falcon

1369
Țigla Tonmir
Țigla Tonmir

@  Poliția Locală a descoperit că Țigla Tonmir și Falcon Group, firme cunoscute pentru vânzarea de acoperișuri, tiglă din tablă etc. au ridicat niște construcții fără autorizație de construire

Țigla Tonmir și Falcon Group doi mari furnizori ieseni de acoperisuri și țigle metalice au fost prinsi in of-side de inspectorii de urbanism de la Politia Locala. Cele doua companii au efectuat lucrari de construcții fara autorizație. La Țigla Tonmir s-a descoperit „amplasarea unui panou publicitar luminos din structură metalică cu fundație din beton”, la sediul din șoseaua Păcurari nr.140, in urma unei sesizari efectuate de un vecin si anume de reprezentanții firmei Torom Internațional. Firma Țigla Tonmir SRL a fost sancționată cu 1.000 lei dispunandu-se de asemenea intrarea in legalitate daca acest lucru este posibil sau demolarea contrucției. Abaterea a fost constatata la sfarsitul anului 2019 dar, dupa ce s-a constatat, la cateva luni dupa aplicarea sancțiunii, ca firma nu s-a conformat Poliția Locala a deschis un proces in justiție pentru a obliga firma sa demoleze constructia ridicata ilegal (vezi aici).

Falcon Group a ridicat ilegal o clădire

Falcon Group Poitiers
Falcon Group Poitiers

O abatere ceva mai grava a fost înregistrat la Falcon Group care a ridicat la sediul de pe bulevardul Poitiers un spațiu comercial de aproximativ 609 metri pătrați edificat din panouri sandwich cu tâmplărie din PVC, geam termopan, amplasat pe o platforma betonata, de asemenea fara a detine autorizație de construire. S-a dispus sistarea lucrarilor de construire si intrarea in legalitate daca acest lucru este posibil. Abaterea a fost constatată la data de 26 iulie 2018 dar pentru ca firma nu s-a conformat Poliția Locală a cerut in justiție demolarea cladirii iar cererea a fost recent aprobata (vezi aici).

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.