De frica unui dosar, Chirica s-a lepădat de Zămosteanu. I-a făcut plângere penală

3896
montaj Zamosteanu si blocul cnstruit de pe strada Moara de Foc, nr.29+33
montaj Zamosteanu si blocul cnstruit de pe strada Moara de Foc, nr.29+33

@ Cercetați in continuare de DIICOT intr-un  dosar de evaziune in care prejudiciul estimat este de 12 milioane euro, dezvoltatorul Cristin Zămosteanu și partenerul său Ovidiu Crețu s-au ales cu o altă plângere penală depusă de Poliția Locală Iași, entitate aflată în subordinea primarului Mihai Chirica @ Plângerea penală vizează recepționarea in fals a blocului construit de Zămosteanu in spatele  Inspectoratului de Stat in Constructii @ Asta deoarece blocul ridicat de Zămosteanu nu respectă autorizația de construire @ „Nu am ce sa comentez. Plangerea penala se află  la parchet. Va decide procurorul”, a declarat Zămosteanu

Când  curg milioanele de euro sunt cu toții intr-o mare tovărășie cand apar dosarele penale fiecare este pe cont propriu. Cristin Zămosteanu este unul dintre dezvoltatorii din categoria celor privilegiați de primărie, unul dintre cei care nu trebuie sa astepte ca orice muritor de rand  ani de zile o autorizație de construire, unul dintre cei care au fost si au inchinat la botezul fiului cel mic al primarului. Cu toate acestea Poliția Locală, entitate aflată in subordinea primarului Mihai Chirica nu a  ezitat  sa-i faca  o plangere penala lui Zamosteanu și partenerului său Ovidiu Crețu. La data de 25.06.2018, Poliția Locală Iași a depus o plangere penala impotriva unui fost subordonat, Andrei Valentin Spânu pentru savarsirea  infractiunilor de abuz  in serviciu si  fals in inscrisuri . In aceiasi plangere este reclamat  pentru fals in inscrisuri  Cristin Zămosteanu  si partenerul  sau Ovidiu Cretu (arestat alături de Zamosteanu in dosarul de evaziune) dar si alte persoane precum Remus Amăriuței, Bogdan Cotor și Iulian Midoschi. Asta deoarece, persoanele enumerate mai sus  au recepționat in  fals blocul construit de Cristin Zamosteanu in spatele Inspectoratului Teritorial de Muncă. Este vorba despre blocul C4 aflat pe  strada Moara de Foc, nr.29+33 intre ITM si Spalatoria Perla (foto).

Blocul nu respectă autorizația de construire

Acestia au semnat cu totii procesul verbal de recepție la terminarea lucrarilor nr.14/18.01.2018 cat si certificatul de atestare a edificării construcției nr.16328/18.01.2018, documente care atestau în fals că blocul respectă autorizația de construire. In realitate blocul nu respectă autorizația de construire nr.544/15.06.2017. Adica, blocul ar trebui sa aiba 7 etaje si  un etaj 8  partițial, iar Zamosteanu pentru a mai castiga niste bani din vanzarea unor apartamente a construit etajul 8 ca toate celelalte , integral. „În data de 18.01.2018 s-a intocmit procesul verbal de recepție la terminarea lucrarilor nr.14/18.01.2018 cat si certificatul de atestare a edificării construcției nr.16328/18.01.2018. „Ulterior, responsabilul de zona din structura Serviciului Control Urbanism Afișaj Stradal din cadrul Poliției Locale Iași, in cadrul unui control efectuat in teren, in locatia din Iași strada Moara de Foc, nr.29+33 a constatat ca imobilul in cauza nu respecta autorizația de construire nr.544/15.06.2017 in sensul ca in autorizație se prevede ca blocul 4 regimul de inalțime D+P+7E+E8 parțial, iar in realitate E8 nu este construit parțial ci integral”, a arătat Poliția Locală in plangerea penala.

Instituția a mai aratat că acest abuz a fost posibil numai cu ajutorul politistului local Marius Spanu, personaj care s-a imbogatit cat a lucrat la primarie si se ocupa de receptionarea blocurilor noi. „Constatările au condus la concluzia că politistul local Spânu Andrei Valentin se face vinovat de asumarea unei situații (asumarea lucrărilor conform autorizației nr.544/15.06.2017) care nu corespunde realității motiv pentru care instituția Poliției Locale Iași  a formulat inclusiv  o plângere prealabilă de punere in mișcare a acțiunii penale impotriva acestuia”, a mai arătat Poliția Locală intr-un alt document,  trimis la Tribunal intr-un dosar in care se incearca  anularea pe cale judecatoreasca  (vezi aici) a celor doua documente (procesul verbal de receptie si certificatul de atestare a constructiei).

Cat l-a costat pe Zamosteanu?

Oare pentru Zamosteanu, Spânu a facut-o degeaba? Greu de crezut. Sa nu uitam ca Zamosteanu dat la un pret mic  un apartament familiei viceprimarului Gabriel Harabagiu intr-un bloc care de asemenea nu respectase autorizatia. Dupa ce  apartamentul a ajuns  in posesia familiei Harabagiu problemele blocului respectiv s-au rezolvat. Am aratat intreaga situatie in articolul „Arestatii lotului Zămosteanu au dat plocon un apartament la socrii Harabagiu după ”șmenuirea” autorizatiei. Iată documentul„, publicat in data de  1 august 2020.

L-am contactat pe Cristin Zamosteanu pentru  a-i cere un punct de vedere legat de plangerea penala depusa de Politia Locala. Acesta nu a avut prea multe comentarii de facut.  „Nu am ce sa comentez. Plangerea penala se află  la parchet. Va decide procurorul”, a declarat Zămosteanu.

Dosarul penal se afla in lucru la sectia II Politie Iasi. Dosarul in care Zamosteanu si Cretu sunt cercetati pentru evaziune fiscala cu un prejudiciu de 12 milioane  euro se afla in lucru la DIICOT (vezi aici).

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.