Arestatii lotului Zămosteanu au dat plocon un apartament la socrii Harabagiu după ”șmenuirea” autorizatiei. Iată documentul

6320
Harabagiu montaj Cretu Zamosteanu
Harabagiu montaj Cretu Zamosteanu

@ Îi  va atinge ancheta demarata de DIICOT și pe capii din  primărie?  @ Aceasta este  intrebarea  care stă pe buzele multor ieseni in aceste zile și asta deoarece se știe că ilegalitățile Mafiei Imobiliare erau girate de primărie și se mai știe ca în acest domeniu nimic nu este gratis @ Prezentăm în exclusivitate documentul care arată ca socrii viceprimarului Gabriel Harabagiu  au primit de la vanzatorii Cristim Zamosteanu si Ovidiu Cretu un apartament la preț ”cadou” intr-un bloc construit de Zamosteanu pe strada Zimbrului nr.17 @ Asta dupa ce Zamosteanu nu a respectat autorizatia de construire si, mai mult decat atat desi desfiintase parcarea, primaria cu vicele Gabriel Harabagiu cârmaci la urbanism accepta acesta modificare si ii elibereaza o noua autorizatie pentru ca Nazistul sa nu aiba probleme

În aceste zile DIICOT Iasi face treaba DNA Iasi care ar trebui desfiintat deoarece cheltuie degeaba banii statului. Multe din lucrurile pe care le constata DIICOT in aceste zile dupa ce a descins la dezvoltatorii imobiliari au fost semnalate de presa iar DNA a inchis ochii. Aceasta Mafia Imobiliara care obtine autorizatii la discretie si evazioneaza statul nu putea creste fara complicitatea Primariei municipiului Iasi, condusa de Mihai Chirica primar si cumatrul sau viceprimarul Gabriel Harabagiu. De aceea toata lumea se intreaba in aceste zile, va ajunge ancheta DIICOT si la varful primariei.  Prezentam astazi  un prim document care demonstreaza  clar ca ilegalitatile dezvoltatorului Cristin Zamosteanu erau girate de primarie. Acelasi document arata ca ”Nazistul” a fost darnic cu familia viceprimarului Harabagiu dupa ce si-a rezolvat problema adica dupa ce s-a asigurat ca primaria nu-i va face nimic pentru ca nu a respectat autorizatia de construire pentru un bloc pe strada Zimbrului nr.17. In mod normal blocul trebuia demolat iar autorizatia anulata. Nu s-a intamplat astfel, blocul a ramas in picioare iar socrii lui Harabagiu s-au ales cu un apartament.

Documentele ”tranzactiei”

 

Cristin Zamosteanu zis Nazistul si omul sau de incredere Ovidiu Cretu au fost arestati pe 29 iulie 2020 (vezi aici), a doua zi dupa descinderile DIICOT, pentru savarsirea unor de evaziune fiscala si spalare de bani (vezi aici). Ovidiu Cretu in calitate de mandatar al lui Zamosteanu a semnat pe data de 26 februarie 2016 un contract de vanzare-cumparare pentru un apartament situat in strada Zimbrului nr.17 (in spatele Palas) acolo unde Nazistul construise un bloc cu 11 etaje, cumparatori fiind pensionarii Viorel si Maria Țămboi, socrii viceprimarului Gabriel Harabagiu. Apartamentul de 25 de metri patrati a fost vandut de Zamosteanu si Cretu la un pret de 19.750 euro adica la un pret de 790 euro pe metrul patrat in conditiile in care se stie ca in acelasi bloc Nazistul vindea cu circa 1.100 euro pe metrul patrat. Atentie, blocul se afla in spatele Palas, zona in care un apartament se vinde si cu 1.500 euro. O reducere semnificativa  pentru familia viceprimarului. Mai trebuie sa precizam ca desi sotii Tămboi nu sunt decat doi pensionari cu venituri modeste, acestea au platit apartamentul cu banii jos fara sa apeleze la un credit. De aici rezulta doua concluzii fie Harabagiu i-a folosit ca paravan iar banii provin de la viceprimar desi, desi in declaratia de avere pentru acea perioada nu are trecut nici un ”depozit” de 19.750 euro fie tranzactia nu a fost reala, adica banii nu s-au platit efectiv. In contract se prevede ca socrii lui Harabagiu au platit un avans de 3.000 euro iar diferenta ar fi virat-o intr-un cont deschis de Zamosteanu la Libra Bank. Avansul de 3.000 euro ar fi fost platit pe data de 21.11.2014 cand socrii lui Harabagiu au semnat un ante-contract pentru acest apartament.

Zamosteanu nu respectase autorizatia

Socrii lui Harabagiu au semnat ante-contractul de vanzare la cateva luni dupa ce Primaria Iasi a semnat procesul verbal de receptie a lucrarilor pentru blocul ridicat de Zamosteanu pe strada Zimbrului desi se stia ca acesta nu respectase autorizatia de construire eliberata in anul 2013. Zamosteanu nu construise parcarea subterana prevazuta in autorizatie transformand spatiul i fundatie. Mai mult decat atat dupa parafarea contractului prin care sotii Țămboi intra in posesia apartamentului Zamosteanu primeste de la primarie autorizatia de intrare in legalitate. Tocmai aceasta ”intrare in legalitate”  il plaseaza pe Harabagiu in mijlocul afacerii. Asta deoarece intrarea in legalitate a fost votata de comisia de urbanism ale carei lucrari sunt conduse de Harabagiu alaturi de un consilier. De asemenea in perioada respectiva Harabagiu se ocupa de eliberarea cerificatelor de urbanism si a autorizatiilor de construire. Deci, afacerile lui Zamosteanu stateau in pixul lui Harabagiu. Intre timp dupa ce in presa au aparut nenumarate scandaluri legate de ilegalitatile de la urbanism, Chirica i-ar fi luat lui Harabagiu o parte din atributiile din domeniul autorizarii constructiilor. Ramane de vazut daca procurorii vor merge pana la capat si vor destructura total aceasta Mafie Imobiliara patronata de primarie.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.