DNA cu ochii pe vila directorului APIA Iași. Fosta soția a vorbit despre o valiză cu bani

7916
montaj vila si Sergiu Jitareanu
montaj vila si Sergiu Jitareanu

@ DNA Iași s-a sesizat în urma a articolului ‘’Directorul APIA Iași și-a construit vila cu angajați din subordine. Acuzații susținute cu probe de un fermier’’, publicat în data de 10 ianuarie de Dezvăluirea.ro

DNA Iași a demarat unele verificări după ce un fermier ieșean a declarat că Sergiu Jităreanu, directorul APIA Iași și-a ridicat vila pe care o deține comuna Rediu cu ajutorul unor angajați din subordine. Dezvăluirile au fost făcute în articolul ‘’Directorul APIA Iași și-a construit vila cu angajați din subordine. Acuzații susținute cu probe de un fermier’’, publicat în data de 10 ianuarie de Dezvăluirea.ro. Vasile Giurgiuvenu, un fermier care a câștigat in justitie o serie de procese anuland o serie de decizii abuzive luate de Jităreanu a declarat ca deține dovezi care arată ca directorul APIA Iași și-a ridicat vila cu ajutorul unor subordonați, in timpul programului de lucru al instituției. „Tot ceea ce susțin afirm in baza unor probe pe care le pot pune și la dispozitia unor organe abilitate daca vor fi interesate. Astfel, în anul 2013-2014, un angajat APIA Iași a fost diriginte de șantier la construirea casei pe care Sergiu Jităreanu o ridica la Rediu. Angajatul APIA figura in evidente ca fiind plecat în control la fermieri din judet deși el supraveghea lucrările la construirea casei domnului Jităreanu. De exemplu, angajatul respectiv figura ca fiind plecat în control la fermierii din Dagâța cand de fapt lucra la casa domnului Jităreanu”, a spus Vasile Giurgiuveanu.

În trecut DNA Iași a mai făcut unele verificări cu privire la averea lui Jităreanu. Asta după ce fosta soție a lui Jităreanu Elena Font a spus ca, in perioada in care erau casatoriți Sergiu Jităreanu detinea intr-un dulap o valiza cu euro si dolari si nu a vrut sa-i spuna provenienta banilor (vezi aici). DNA ar fi facut unele verificari dar nu a finalizat dupa aceea un dosar cu trimitere in judecata.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.