Justiția este oarbă! Blocul plantat în curtea unei creșe aprobat în instanță

1196
teren bloc Cantemir
teren bloc Cantemir

@ Prefectul județului Iași a solicitat în justiție anularea autorizației de construire emisă de municipalitate pentru blocul de pe Aleea Decebal nr.17 chiar în spatele creșei din cartier @ Judecătorii Tribunalului Iași au respins cererea @ Asta în condițiile în care prefectura a arătat că documentația pentru autorizarea construcției conține unele date false

Decizie surprinzătoare a magistraților ieșeni de la Tribunalul Iași care au respins cererea prefectului judetului de anulare a autorizației emisa de municipalitate pentru un imobil pe Aleea Decebal nr.17 chiar în spatele creșei din cartier (vezi aici). Decizia este suprinzătoare în condițiile în care prefectul a arătat că documentația în baza căreia a fost emisă autorizația conținea date false. În plus, locuitorii blocurilor din zonă au trimis nenumărate petiții către autoritățile locale arătând că imobilul va fi ridicat într-o zonă înghesuită fără căi de acces. Înainte sa intre in posesia unor persoane fizice terenul făcea parte din curtea creșei din cartier. Beneficiarul autorizației de construire care are numărul nr. 142/25.03.2021 este firma In Front Asociates SRL din Vaslui dar, ulterior investitia a fost vândută către Cărăbuș Grup Construct SRL. În primul rând, prefectul a arătat că solicitarea din certificatul de urbanism nu este corelată cu cea în baza căreia s-a eliberat autorizația de construire. SC In Front Asociates SRL a obtinut certificat de urbanism pentru ‘ ”Construire ansamblu mixt-used – conform PUZ aprobat cu HCL nr. 94/2020” iar autorizația de construire obtinută nr. 142/25.03.2021 a fost eliberata pentru ‘’cămin pentru elevi și studenți conform aceluiași PUZ. ‘’ Se constată, pe de o parte, că scopul emiterii Autorizației de construire nr. 142/25.03.2021, respectiv ”Construire cămin pentru elevi și studenți conform PUZ aprobat prin HCL nr. 94/2020”, nu este corelat cu conținutul documentației tehnice – DTAC – anexă la autorizație. Obiectul Autorizației de construire nr. 142/2021 este construirea unui cămin pentru elevi și studenți, în timp ce documentația-anexă la autorizație indică generic un ”ansamblu mixt-used”, astfel cum a fost eliberat și Certificatul de urbanism nr. 872/07.04.2020’’, a aratat prefectul.

În plus, Inspectoratul de Stat in Constructii a constatat ca terenul pe care ar urma sa se ridice cladirea se afla pe Aleea Decebal nr.10 A, chiar vis a vis de Liceul Dimitrie Cantemir in timp ce autorizatia a fost eliberata pentru o cladirea cu 5 etaje la adresa Aleea Decebal nr.17.

Mai multe detalii am publicat in articolul ‘’Mafia Imobiliară a plantat un bloc în curtea unei creșe. Acte false, prefectul cere anularea autorizației’’.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.