O judecătoare și grefiera au dispărut după un verdict în dosarul Cordunenilor. Demisie cu scandal la instanță

2496
Alexadra Cristina Cojocaru cu spatele si Adrian Corduneanu
Alexadra Cristina Cojocaru cu spatele si Adrian Corduneanu

@ Scandal cu privire la modul în care a fost repartizat spre judecare la Curtea de Apel Iași, dosarul Mafiei Imobiliare cel în care au fost trimiși în judecată și membri ai clanului Corduneanu @ Dosarul a fost repartizat ilegal către judecătoarea Alexandra Cristina Cojocaru Roșu care a și eliminat din dosar o parte din probele obținute de DIICOT @ Înalta Curte a dispus rejudecarea la Curtea de Apel Iași deoarece Alexandra Cristina Cojocaru Roșu nu era specializată să judeca acest dosar @ Pentru repartizarea eronată a dosarului a fost găsită vinovată grefiera Ana Sâncu care în urma cu o săptămână, după ce a fost luată la întrebări de șefi Curții de Apel Iași, și-a dat demisia

Evenimente cel puțin dubioase la Curtea de Apel Iași după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus rejudecarea în Cameră Preliminară a unui dosar penal cu afaceri imobiliare ilegale în care au fost trimiși în judecată de DIICOT și membri ai clanului Corduneanu. Astfel, în urmă cu circa o săptămână grefiera care a fost însărcinată cu repartizarea aleatorie a dosarului la Curtea de Apel Iași, Ana Iuliana Sîncu și-a dat demisia. Asta după ce a fost luată la întrebări de șefii Curții de Apel Iași. Ana Iuliana Sîncu a repartizat ilegal dosarul către judecătoarea Alexandra Cristina Roșu Cojocaru care a luat decizii importante în dosar, eliminând unele dovezi adunate de DIICOT. Inițial, la data de 4.05.2023, dosarul a fost repartizat corect, în mod  aleatoriu completului NCPP-Penal-Fond-7, format din judecătoarea Grancea Andreea Nicoleta (complet specializat in materia infractiunilor de corupție). La data de 31.05.2023 Curtea de Apel a admis declarația de abținere formulată de doamna judecătoarea Andreea Nicoleta Grancea și trebuia făcută o nouă repartizare aleatorie. După cum am spus, prima repartizare s-a făcut în mod corect. A doua oară dosarul a ajuns la judecătoarea Alexandra Cristina Roșu Cojocaru, un complet care nu a era specializat pe corupție. Apărătorul notarului Răzvan Ionuț Costin, inculpat în dosar a invocat această ilegalitate la Înalta Curte și a avut dreptate. Înalta Curte a dispus rejudecarea dosarului la Curtea de Apel Iași și repartizarea la un complet specializat în fapte de corupție. Interesant este că, după ce a judecat acest dosar Alexandra Cristina Cojocaru Roșu a plecat într-un stagiu de pregătire pentru 6 luni la Parchetul European. Șefii Curții de Apel Iași au luat-o la întrebări pe grefieră, i-au ridicat inclusiv calculatorul pentru ca un specialist în IT să vadă cum a făcut acea repartizare aleatorie iar dosarul a ajuns la Alexandra Cristina Cojocaru Roșu care nu trebuia să judece. Grefiera nu a făcut față anchetei și în urmă cu o săptămână a demisionat. ‘’S-a făcut o analiză pe dosarul pe dosarul unde s-a constatat eroarea. Nu a fost o anchetă disciplinară. Doamna și-a dat demisia, este un act unilateral’’,  a spus Diana Micu Cheptinte, președinta Curții de Apel Iași.

Dosarul Mafiei Imobiliare, prejudiciu 2,8 milioane euro

În dosarul cu pricina au fost trimiși în judecată pentru înșelătorii imobiliare  procuratorul imobiliar Cătălin Sandu, notarii Răzvan Ionuț Costin și Daniel Bogdan Florea, avocatul Ionuț Crâșmaru dar și Alin Eugen Curcă, Mihaela Pușcașu, Florin Roată, Elena Graur, Adrian și Ramona Corduneanu. ‘’Începând cu anul 2016 şi până în prezent, pe raza judeţului Iaşi a acţionat un grup infracţional organizat, care a avut ca scop principal săvârşirea unor infracţiuni de înșelăciune, în domeniul imobiliar, simularea activității infracționale fiind realizată prin intermediul unor acte juridice, cu aparență de legalitate’’, se arată în rechizitoriu.

Mai multe detalii despre acest dosar puteți citi în articolul repostat mai jos.

Judecătoarea care a blocat dosarul Cordunenilor a fugit la Bruxelles. DIICOT Iași a dejucat planul

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.