Primarul Ioan Corobuță continuă investițiile majore în comuna Lungani: Drumul DC 91A va fi reabilitat pentru a sprijini dezvoltarea locală

617
Virgil Corobuță primarul comunei Lungani
Virgil Corobuță primarul comunei Lungani

Primarul recent reales al comunei Lungani, Ioan Corobuță, continuă să transforme infrastructura locală prin atragerea de investiții semnificative pentru comunitate. Ultima realizare constă în obținerea aprobării pentru reabilitarea drumului comunal DC 91A, un drum comunal important, ce face legătura între satul Goești și celelalte sate ale comunei. Drumul DC 91A, cu o lungime totală de 4,320 km, va fi complet reabilitat, începând de la km 0+000 în DJ 282E până la km 4+320. Proiectul, denumit „REABILITARE DRUM COMUNAL DC 91 ÎN COMUNA LUNGANI, JUDEȚUL IAȘI”, este inclus pe lista sinteză a Companiei Naționale pentru Investiții și are o valoare totală de 19.577.848,00 lei, din care 951.050 lei reprezintă cofinanțarea din partea unității administrativ teritoriale, comuna Lungani. Primarul Ioan Corobuță a subliniat importanța acestui proiect, evidențiind că vechiul drum a fost inițial finanțat prin fonduri Phare (de preaderare la Uniunea Europeană) și că acum este imperativ să fie reabilitat pentru a asigura mobilitatea sigură și eficientă a locuitorilor și a vehiculelor din zonă. „Reabilitarea drumului DC 91A este o prioritate pentru comuna noastră. Drumul, care a beneficiat inițial de finanțare europeană prin fonduri Phare, acum necesită o intervenție urgentă pentru a răspunde nevoilor moderne de transport și pentru a sprijini dezvoltarea economică a comunității noastre”, a declarat primarul Ioan Corobuță.

Cetățenii din satul Goești au salutat cu bucurie această inițiativă. „Suntem recunoscători primarului pentru că a pus în practică această mare necesitate de investiții. Reabilitarea drumului DC 91A ne va facilita accesul la serviciile esențiale și va îmbunătăți semnificativ viața noastră de zi cu zi”, a declarat un cetățean. Această inițiativă nu numai că va îmbunătăți accesibilitatea și conectivitatea între satele componente ale comunei Lungani și satul Goești, dar va contribui și la îmbunătățirea standardelor de viață pentru locuitorii din această regiune rurală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.