Un super-utilaj repara la Iasi drumurile nationale. Tehnologie cu infrarosu pe asfalt

2145

@ Un utilaj care foloseste tehnologia cu infrarosu pentru turnarea asfaltului a fost achizitionat de Directia Regionala de Drumuri si Poduri @ Utilajul este folosit in aceste zile pentru lucrarile de reparatii pe Pasajul Socola

Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi a achizitionat recent un utilaj care foloseste tehnologia cu infrarosu la lucrarile de reparatii pe care le efectueaza pe drumurile nationale. Utilajul este folosit cu succes in aceste zile la lucrarile de reparatii pe care DRDP Iasi la realizeaza pe Pasajul Socola din municipiul Iasi (DN 24, km 191-192). Astfel, cu aceasta ocazie aceasta tehnologie este folosita la Iasi pentru prima data.  „Acest utilaj de tip Ares 2.1 are capacitatea  de a incalzi atat stratul suport, cat si materialul de umplere (mixtura stocabila sau material reciclat), pana la o temperatura maxima de lucru 140-170 de grade. Acest lucru face posibila atat uscarea suprafeței lucrate, cat si executarea de lucrari la temperaturi ale mediului ambiant de -10 sau chiar -20 de grade. Aceasta tehnologie confera o durabilitate mai mare a lucrarilor de plombari pe timp de iarna, de cel puțin sase luni de la data efectuarii”, a spus Ovidiu Laicu, directorul DRDP Iasi.

De altfel, in fotografiile pe care le publicam poate fi vazut Ovidiu Laicu in timp ce inspecteaza lucrarile care sunt efectuate in aceasta perioada prin aceasta tehnologie cu infrarosu. De asemenea fotografiile arata si plombele efectuate cu ajutorul acestui utilaj.   DRDP Iasi a trnsmis ca lucrarile la Pasajul Socola vor continua si maine, 16 ianuarie, in funcție de condițiile meteo. Lucrarile de pe Pasajul Socola se vor desfasura in continuare cu restricționarea traficului pe o banda pe sens, alternativ, zona de lucru beneficiind de semnalizarea aferenta si de prezența in zona a unui echipaj al Poliției Locale.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.