E jale! Milionarii de la Afterhills n-au platit nici macar copiile xerox. Firmele plang dupa bani

1057

@  Desi se anunta in fiecare an ca  fiind un mare succes, organizatorii Festivalului Afterhills in spatele caruia se  afla milionarii Bogdan Gheorghiu (Expres Credit Amanet) si Catalin Leahu (Fratelli) nu au platit nici macar papetaria folosita pentru evenimentul din 2019 @ Astfel, dupa ce firma de constructii Freta Spirelli a demarat executarea silita a SC Afterhills SRL pentru suma de  268.747 lei, recent si firma care a furnizat echipamentele de birotica pentru festivalul din 2019 s-a adresat instantei pentru a-si recupera banii

Chiar daca in unele aparitii mai mult sau mai putin  sponsorizate din  mass-media festivalul Afterhiils este prezentat ca  fiind un mare succes, in plan economic  lucrurile stau cu totul altfel. Astfel, pana acum s-au inregistrat cel putin doua firme care au  prestat servicii pentru festivalul din 2019 si care nu si-au incasat banii fiind nevoite sa se adreseze justitiei pentru a nu ramane cu paguba. Astfel, dupa ce la sfarsitul anului trecut firma de constructii care a efectuat lucrarile de amanajare pentru festivalul de la Dobrovat, respectiv  Freta Spireli SRL a demarat procedurile de executare silita pentru suma de 268.747 lei, recent si societatea care a furnizat SC Afterhills SRL a fost nevoita sa se adreseze justitiei pentru a-si recupera banii. Asta in conditiile in care firma respectiva ,SC Artis IT Solutions SRL (din grupul Artis Design)  nu are de recuperat o suma foarte mare, 5.122 lei iar in spatele afacerii Afterhills SRL se afla milionarii Bogdan Gheorghiu (Expres Credit Amanet) si Catalin Leahu (Fratelli).  „Solicitam sa dispuneti obligarea paratei la plata sumei de 5.122 lei debit principal, reprezentand contravaloarea facturilor neachitate. Intre societatea noastra si debitoare au intervenit raporturi comerciale in luna august 2018 cand aceasta a incheiat de la subscrisa o serie de echipamente de birotica conform contractului de inchiriere echipamente nr.  191B din 20.08.2019. Aceste echipamente au fost folosite de parata pe toatea perioada Festivalului Afterhills 2019, festival care s-a desfasurat in perioada 23 august – 1 septembrie 2019. Desi noi ne-am achitat cu celeritate si seriozitate obligatiile noastre SC Afterhillls SRL nu si-a onorat obligatiile de plata”, se arata in cererea de chemare in judecata formulata de SC Artis IT Solutions SRL (vezi aici). De asemenea, societatea solicita si penalitati de intarziere in suma de 204 lei.

A intrat in executare silita

Intr-o  editie anterioara (vezi aici) am aratat ca firma de constructii  a inceput deja demersurile de executare silita impotriva  SC Afterhills SRL pentru  a recupera 268.747 lei. Astfel, in data de 22.07.2019, Freta Spireli SRL si Afterhills SRL au incheiat un contract prin care firma din Neamt trebuia sa amenajeze calea de acces dintre drumul judetean din Dobrovat si locul in care se desfasura festivalul precum si alte lucrari de care era nevoie. Conform contractului valoarea lucrarilor era de  170.000 lei din care un procent de 35 la suta urma sa fie achitata in avans. La randul sau, SC Freta Spireli SRL  a aratat ca si-a facut treaba  dar nu si-a primit banii. De aceea executorul judecatoresc Bogdan Tufeanu s-a adresat instantei  in septembrie 2019 si a obtinut o prima sentinta care sa ”smulga”’ banii de la SC Afterhills SRL. Deocamdata executarea silita este suspendata de alte procese civile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.