Ca la Crevedia și la Iași. Afacerea lui Cheșcu funcționează de 2 ani fără nicio autorizație

16006
spalatorie Chescu Tatarasi-
spalatorie Chescu Tatarasi-

@ Spălătoria self-service deschisă de SC Flux SRL în Tătărași, în fața Green Park funcționează de 2 ani fără nici o autorizație de construire, fără nici un aviz @ Chirica a mimat că se luptă în Justiție să desființeze această afacere dar a depus prea târziu cererea de anulare a autorizației de construire@ Cheșcu a folosit o autorizație pentru amplasarea unor containere, showroom pentru a deschide această spălătorie @ Acest document prevede că primaria poate desființa oricând ceea ce a amenajat SC Flux SRL: „constructia este provizorie si se va demola la somatia Municipiului Iasi, fără pretentii la despagubiri, atunci când cerințele urbanistice o vor impune” @ Cu toate acestea Chirica nu a uzat niciodata de acest paragraf din autorizație

Se vor trezi poate daca se va întâmpla vreo carastrofă ca la Crevedia, adică daca va fi o explozie, se va curenta careva, va fi poluat pârâul Ciric etc. Atunci, instituțiile vor da toate vina una pe cealaltă. Ca la Crevedia. Până atunci nimeni nu face nimic. Daca era un amărăștean care-și mai facea fără avize, o anexa la casă, noua construcție era demult demolată. Spălătoria self-service din cartierul Tătărași, în fața Green-Park, la intersecția dintre șoseaua Ciric și strada Aurel Vlaicu, patronată de Gheorghe Cheșcu, patronul SC Flux SRL funcționează de 2 ani fără nici o autorizație, fără nici n fel de avize și nimeni nu face nimic. Cheșcu face profit ca și Doldurea de la Caracal iar instituțiile din Iași se uită la el.

A făcut spălătorie cu autorizație de container

În data de 17.08.2020, pentru acest teren, firma lui Cheșcu a obținut autorizația nr.645/17.08.2020 care permite „amplasare module tip container mobil, showroom, pe teren proprietate”. În loc să pună un container pentru un showroom, Cheșcu și-a făcut o spălătorie. Și spălătoria a funcționat cam un an de zile fără nici un deranj. Când a venit tăvălugul DNA, adică după ce procurorii anticorupție au început să ridice acte legate de autorizațiile ilegale și edificările emise de municipalitate, primarul Mihai Chirica, prieten și vecin cu Gheorghe Cheșcu a mimat în Justiție că vrea să desființeze spălătoria lui Cheșcu. Astfel, la data de 17.03.2022, Primăria Iași a cerut la Tribunalul Iași anularea autorizației de amplasare containere în baza căreia Cheșcu și-a amenajat spălătoria. Primăria Iași a pierdut procesul deoarece judecătorii au constatat că cererea a fost tardivă, adică a fost depusă foarte târziu. Primăria Iași a deschis procesul la un an după ce Poliția Locală a constatat că spălătoria a fost amenajată fara autorizație. Astfel, la data de 7.05.2021  Politia Locală a amendat SC Flux SRL cu 5.000 lei deoarece „ prin administrator domnul Cheșcu Tudor, a efectuat lucrări de construire în municipiul Iași, str. Vasile Lupu, nr. 135 (intersecție Șoseaua Ciric cu strada Aurel Vlaicu), prin nerespectarea autorizației de construire, respectiv patru structuri de beton armat tip pahar, formă dreptunghiulară cu dimensiunea de 4mX2mX2m”. Dacă voia într-adevăr să desființeze spălătoria lui Cheșcu, Chirica le-ar fi dat dispoziție juristilor să deschidă direct un proces de ‘’autorizare desființare lucrări’’, adică sa cerea judecatorilor aprobare pentru demolare așa cum a făcut-o în cazul amărâților care și-au mai făcut pe lângă casă o anexă fără autorizație. Poate că Mihai Chirica nici nu avea nevoie de o hotărâre judecatorească pentru a demola spălătoria lui Cheșcu. Astfel, autorizatia de container pe care a folosit-o Cheșcu prevede că „constructia este provizorie si se va demola la somatia Municipiului Iasi, fără pretentii la despagubiri, atunci când cerințele urbanistice o vor impune”.

spalatorie Chescu Tatarasi-
spalatorie Chescu Tatarasi-

Chirica i-a dat autorizatie pe un spațiu verde

Într-o ediție anterioară am arătat că SC Flux SRL a fost amendată cu 60.000 lei de Garda de Mediu deoarece a amenajat această spălătorie fără avize de mediu. Garda de Mediu a constatat ca această spălătorie a fost amenajata pe un teren încris în registrul spatiilor verzi. Deci, Chirica nu putea să-i dea autorizație pentru această suprafață nici măcar pentru un container. SC Flux SRL a contestat în instanță procesul verbal iar un complet de judecători format din judecătorii Constantin Cășuneanu și Eugen Romulus Ghercă. Aceștia au sustinut că în procesul verbal contraventia nu este descrisă suficient. Întreaga afacere este anchetata de DNA Iași. Până când se va termina ancheta sau se vor urni alte instituții Cheșcu se va umple de bani de pe urma acestei spălătorii. Să nu uităm ca fiul lui Cheșcu, Tudor a fost trimis in judecata de DNA Iași, alături de Mihai Chirica și fostul viceprimar Gabriel Harabagiu în dosarul care se referă la edificarea ilegala a blocului de pe strada Vasile Lupu nr.95G.

Sentință revoltătoare! Judecătorul dezvoltatorilor îl scapă pe Cheșcu de o amendă record

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.