Scandal urias la Brikstone, fosta Ceramica. SIF vrea sa demita intreaga conducere

2256

@ Societatea de Investitii Financiare Moldova a solicita anularea deciziei de numire a noului Consiliu de Administratie de la Brikstone Construction Solutions SA, fosta Ceramica @ Noua conducere a fost numita chiar in perioada in care Brikstone a fost preluata de grupul austriac Leier

Scandal urias la fosta fabrica de caramizi, Ceramica SA, denumita astazi Brikstone Construction Solutions SA. Societatea de Investitii Financiare Moldova, unul din actionarii fabricii de caramizi vrea sa schimbe intreaga structura de conducere a societatii pe motiv ca aceasta a fost numita nelegal. In acest sens, SIF Moldova a depus la Tribunalul Iasi o cerere de anulare a hotararii Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor Societatii (AGOA) de completare a componentei consiliului de administratie al societatii pentru o perioada de 4 ani. Potrivit acestei decizii s-a propus si s-a aprobat realegerea in functia de administratori (membri Consiliului de Administratie- CA) a lui Didem Anil, Yilmaz Karakas, Tcaciuc Sebastian Gabriel si Negoita Bruno Narcis. De asemenea prin aceiasi hotarare a fost imputernicit directorul general al societatii „pentru a indeplini toate formalitațile necesare pentru aducerea la indeplinire a hotararilor AGA, incluzand, dar fara a se limita la indeplinirea formalitaților de publicitate și inregistrare a hotararilor la Registrul Comerțului și la orice alte autoritați competente. S-a mai decis ca CA de Administratie al Societații poate delega catre alte persoane oricare dintre atribuțiile sale conferite prin hotararile AGA.

SIF: „S-au numit singuri”

Societatea de Investitii Financiare Moldova a solicitat judecatorilor sa constate ca deciziile de mai sus sunt nule deoarece in momentul in care au fost numiti noii sefi de la Brikstone  mandatul CA era expirat. „La finalul zilei de 24.09.2018 (ziua in care s-a votat hotararea AGOA) mandatul administratorilor a incetat ca urmare a ajungerii la termen, fara ca AGOA  sa desemneze alt administrator dat fiind lipsa de diligenta a CA de a convoca in timp util AGA”, se arata in cererea depusa de SIF la instanta.

In acest fel, SIF a aratat ca noii sefi de la Brikstone au ajuns sa se numeasca singuri. „S-a ajuns astfel ca administratorii sa-si prelungeasca in mod nepermis mandatul pe seama societatii operatiune contrar convenitiei societare (statutul firmei – nr.). Un administrator poate sa se autopropuna dar nu poate lua o decizie a CA cu privire la numirea sa”,  a mai aratat SIF. De asemenea SIF a mai aratat ca s-a anuntat ca decizia AGOA a fost luata cu 100 la suta din voturi in favoarea noii conduceri in conditiile in care reprezentantii societatii de investitii financiare au votat impotriva. La sfarsitul anului trecut  Brikstone Construction Solutions SA a anuntat preluarea de catre grupul austriac Leier fara sa se faca public valoarea tranzactiei. In 2017, Brikstone a realizat o cifra de afaceri de 89,8 milioane lei si un profit de 12,7 milioane lei.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.