Printul Paul vrea sa-i ia Cotnari lui Deleanu. Proces bomba in justitie

5450

@ Alteta sa Regala Printul Paul Philippe al Romaniei a inregistrat la Judecatoria Harlau o cerere prin care solicita sa i se retrocedeze sediul companiei Cotnari si o buna parte din plantatiile de vie, in calitate de mostenitor al lui Carol al II lea @ „Este de notorietate faptul ca Regele Carol II a deținut în proprietate în comuna Cotnari aproximativ 15 ha vie împreuna cu Palatul Viei, astazi sediul SC Cotnari SA”, se arata in cererea depusa de printul Paul

Printul Paul, mostenitorul regal cu titlatura oficiala Alteta sa Regala Printul Paul Philippe al Romaniei vrea sa puna mana pe o buna parte din patrimoniul Companiei Cotnari in calitate de mostenitor al regelui Carol al II lea. Sa mentionam ca Paul Philippe este fiul lui Mircea Grigore Carol Lambrino, primul fiu al Regelui Carol al II lea al Romaniei. Prin cererea inregistrata la Judecatoria Harlau cu nr. 3180/239/2018, printul Paul solicita sa i se retrocedeze Palatul Viei de la Cotnari impreuna cu inca 15 hectare de vie si asta deoarece aceste proprietati au apartinut  buniciului sau Carol al II lea. Acesta a aratat ca bunicul sau a primit bunurile prin donatie. „Reclamantul   arata ca prin Decretul Lege din 04.11.1937 Statul Român a cedat Cooperativei vinicole Cotnariu suprafața de circa 15 ha din proprietațile sale denumite Plagino și Slatina, precum și alte suprafețe de terenuri și vii. Prin procesul-verbal din 10.12.1937 Adunarea Generala a Cooperativei Viticole Cotnari  hotaraște sa fie donate Regelui Carol al II-lea suprafața de 15 ha  vie împreuna cu Palatul Viei, aspecte care se regasesc atât în arhiva fostei Cooperative Viticole Cotnari cât și în registrele agricole. Pe de  alta parte, este de notorietate faptul ca Regele Carol II a deținut în proprietate în comuna Cotnari aproximativ 15 ha vie împreuna cu Palatul Viei, astazi sediul SC Cotnari SA”, se arata in cererea depusa de printul Paul.

A mai cerut o data dar a pierdut

Acesta a depus inca din anul 2005  o cerere de retrocedare la Comisia judeteana de fond funciar dar i-a fost respinsa. De aceea in anul 2015 s-a adresat pentru prima data instantelor de judecata dar a pierdut procesul pentru ca nu a avut suficiente dovezi cu privire la proprietatea Casei Regale asupra bunurilor revendicate.  „Din analiza inscrisurilor, Tribunalul nu poate constata ca dovedit dreptul de proprietate al reclamantului cu privire la imobilele solicitate, singurele inscrisuri ce pot fi coroborate într-o oarecare masura fiind acel al Majestatii Sale Regale Carol al II-lea dat la 2.11.1937, prin care a fost autorizat Statul Român, sa cedeze „ Cooperativ ei viticole Cotnari” anumite terenuri cu vii,  memoriul descriptiv întocmit, probabil în anul 1942 în care face referire la Via din Cotnari  cu mențiunea „ fosta regala ” , cât și nota informativa din 1 iunie 1946 privind averea Majestații Sale Regale Carol al II-lea în care se menționeaza Via de la Cotnari”, se arata din sentinta din anul 2015.

Prin noul proces deschis Printul Paul solicita revizuirea sentintei din anul 2015 chemand in judecata atata SC Cotnari SA cat si Comisia judeteana de fond funciar.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.