Soc. Achitari in dosarul de coruptie de la Medicina. Judecatori: Decanul Azoicai nu a luat mita

5670
Doina Azoicai

@ Toti inculpatii trimisi in judecata de Directia Nationala Anticoruptie in acest dosar au fost achitati @ Anterior, decanul Facultatii de Medicina de la UMF Iasi fusese condamnata la o pedeapsa de 3 ani de inchisoare pentru luare de mita dar astazi magistratii Curtii de Apel Iasi au constatat ca nici aceasta acuzatie nu se sustine

Solutii de achitare pentru toti inculpatii trimisi in judecata in dosarul de coruptie de lal Facultatea de Medicina a Universitatii  de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa. Magistratii au Curtii de Apel Iasi au constatat astazi ca nici acuzatiile de luare de mita formulate de Directie Nationala Anticoruptie impotriva decanului Doina Azoicai nu se sustin. In consecinta au fost achitati si ceilalti doi inculpati trimisi in judecata pentru dare de mita sau complicitate la luare sau dare de mita respectiv Haizoun El Houssine si Agha Romen. Asta in conditiile in care anterior, magistratii Tribunalului Iasi pronuntasere pedepse cu inchisoarea pentru aceasta infractiune de luare de mita. Astfel, Doina Azoicai fusese condamnata la 3 ani de inchisoare cu suspendare, Haizoun El Houssine primise doi ani cu suspendare iar Agha Romen se alesese cu 2 ani cu executare. In acest dosar a  mai fost trimisa in judecata pentru abuz in serviciu si Lacramioara Serban prodecan al Facultatii de Medicina dar aceasta a fost achitata in prima instanta, solutie care s-a mentinut si in apel. Mai trebuie precizat ca aceasta solutie de achitare nu putea fi obtinuta fara eforturile depuse si de avocatii apararii Ionel Nechita, Robert Amuntencei si Eugen Popescu.

 

Care au fost acuzatiille

 

Reamintim ca potrivit DNA in ziua de 22 noiembrie 2014, Doina Azoicai, pe atunci decan la Facultatea de Medicina Generala Iasi a primit de la cetatentul marocan Haizoun El Houssine, ajutat de Agha Romeen o tava argintata in valoare de 800 lei si un ceainic argintat pentru a facilita inscrierea fiului lui El Houssine la Facultatea de Medicina. „La data de 18 noiembrie 2014, in calitate de decan, respectiv prodecan al Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi si membre ale al Biroului Consiliu al respectivei faculti, inculpatele Azoicai Doina si Serban Ionela-Lacramioara, prin semnarea procesului-verbal prin care a fost analizata solicitarea de inscriere la studii a fiului lui Haizoun El Houssine, au atestat în fals ca au verificat actele de studii (în original) prezentate de acesta respectiv: scrisoarea de acceptare la studii (desi candidatul nu a obtinut un astfel de document pentru anul II de studiu, ci doar pentru anul I), situatia scolara (la dosar exista o foaie matricola pentru anul II de studii ce poarta stampila unei universitati din Belgia, stampilata dar nesemnata de reprezentantii institutiei precum si o copie a foii matricole aferente anului I de studii de la aceeasi universitate, Stampilata, dar nesemnata), planul de invatamant, programa analitiaă (la dosar exista doar fise ale disciplinelor descarcate la data de 01.11.2014 de pe site-ul universitătii din Belgia), fara ca aceste inscrisuri sa constituie documente de lucru prevăzute in „Procedura de lucru echivalare studii universitare de licenta” adoptata in anul 2013 de Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi”, au aratat procurorii DNA. Dupa cum s-a mai precizat aceste acuzatii au fost demontate in instanta.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.