Sentinta jafului de miliarde de la Directia Agricola. Directoarea trebuie sa achite tot

3338
Manuela Antoniu

@ Manuela Antoniu, fostul director al Directiei Agricole Iasi a pierdut procesul in care a contestat documentele oficiale care o acuza in mod direct de delapidare @ Acum, Manuela Antoniu si fosta casiera trebuie sa scoate din buzunare aproape 361.000 lei sa acopere gaura din casieria institutiei

Fosta directoare economica a Directiei Agricole Iasi, Manuela Antoniu este buna de plata iar suma pe care trebuie sa o returneze institutiei la care a lucrat nu este deloc mica, fiind vorba de 180.861, adica jumatate din prejudiciul constatat de Curtea de Conturi in urma unui control finalizat recent. Manuela Antoniu si casiera Anda Pop au fost acuzate ca au delapidat in total 361.722 lei iar la finalul controlului suma le-a fost imputata, cele doua impartind raspunderea in mod egal. Manuela Antoniu a contestat la Tribunal, raportul Curtii de Conturi si documentele de impunere dar a pierdut procesul. „In decizia Camerei de Conturi se identifica suma de 361.722 lei,  din care 1/2 este imputata reclamantei  (180.861 lei). Totodata, parata (Directia Agricola-n.r) invedereaza ca, Ia data emiterii Deciziei 54/2017 era vorba de o valoare estimata si nu de o valoare certa, motiv pentru care s-a dispus de altfel refacerea evidentei tehnic operative si contabile”, se arata in sentinta judecatoreasca.

In raportul Curtii de Conturi este descris modul in care era delapidata institutia. Pur si simplu in mod periodic era ridicate sume din casierie fara ca acest lucru sa se faca in baza unei justificari legale. Suma stabilita initial de Curtea de Conturi a fost de 738.596 lei dar ulterior a fost refacuta contabilitatea iar prejudiciul s-a redus la jumatate. A fost necesara refacerea documentatiei deoarece cele doua nu s-au ingrit macar sa tine contabilitatea in conformitate cu Legea in conditiile in care banii erau delapidati. Probabil ca dezordinea a fost mentinuta intentionat si asta pentru a se pierde urma jafului. Dupa izbucnirea scandalului, Antoniu si-a dat demisia iar Anda Pop s-a transferat la APIA.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.