Bani murdari de la Movila pentru partid. Suma a fost confiscata

2648
PetruMovila deputat PMP

@ Autoritatea Electorala Permanenta a verificat PMP Iasi si a constatat nereguli cu privire la modul in care a fost finantata organizatia @ Inspectorii au constatat ca pentru banii ”donati” de Movila la PMP Iasi nu au fost intocmite documente legale @ De aceea s-a dispus confiscarea sumei de 18.000 lei

Nereguli privind finantarea  PMP Iasi. Formatiunea condusa de deputatul Petru Movila se afla acum in fata unei decizii necrutatoare a Autoritatii Electorale Permanente (AEP)  care a decis sa confiste de la PMP Iasi suma de 18.000 bani donati de Petru Movila  fara intocmirea documentelor prevazute de lege. Astfel, PMP Iasi a fost verificata de AEP la data de 25 aprilie 2018. Tematica de control s-a referit tocmai modul in care a fost finantata organizatia judeteana a PMP. Inspectorii AEP au constatat ca din ianuarie 2016 si pana in momentul controlului Petru Movila a imprumutat  PMP Iasi cu suma de 18.000 lei fara sa fie intocmite insa documentele prevazute de Legea nr.334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice. Inspectorii au aplicat o sanctiune blanda dar au dispus confiscarea sumei de 18.000 lei din conturile PMP Iasi. „Echipa de control a constatat ca pentru imprumuturile facute de domnul Petru Movila catre Partidul Miscarea Populara organizatia judeteana Iasi, in cuantum total de 18.000 lei nu exista  acte autentice imprumuturile fiind acordate in 7 transe. Fata de cele constatate se propune sanctionarea cu avertisment. In conformitate cu art.53 alineatul 1 din Legea nr.334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice propunem confiscarea de la contravenient a sumei folosite la svarsirea contraventiei 18.000 lei”, au se arata in procesul verbal de control seria A nr.6002394 intocmit de AEP la data de 13 august 2018.

Movila: „Au confiscat si banii?”

Contactat de jurnalistii Dezvaluirea.ro, Petru Movila a recunoscut ca organizatia a fost verificata de AEP adaugand doar ca a primit o sanctiune blanda. „Am primit o sanctiune mica. S-a dispus si confiscarea banilor? Va sun eu cand cobor din avion”, a spus Petru Movila.

PMP Iasi a contestat in justitie decizia AEP. In contestatia depusa PMP Iasi recunoaste ca a incalcat Legea dar ar vrea totusi sa scape de sanctiune. „Invederam onorantei instante ca faptele contraventionale retinute in sarcina petentului exista si au fost savarsite de acesta  iar prin motivele si probele invocate in plangerea contraventionala nu s-a rasturnat prezumtia relativa de legalitate si temeinicie care opereaza in favoarea actelor de santionare contraventionala emise de reprezentantii institutiei noastre in exercitarea competentelor legale”, au aratat avocatii PMP.

Are balta peste

La cati bani are Movila ce mai conteaza actele pe care le face pentru a imprumuta partidul? Intrebarea este retorica dar trebuie sa precizam ca in momentul in care a fost votata Legea privind finantarea partidelor politice, Movila era deputat si prin urmare a participat la votarea acesteia si trebuia sa-i cunoasca continutul si sa o respecte. Intr-una din editiile  anterioare, in data de 16 decembrie 2018 in articolul cu titlul „Averea lui Movila a crescut de 100 de ori de cand a intrat in Parlament. Politica o afacere sigura”, am aratat ca in urma cu 14 ani cand a intrat in politica, Movila avea o situatie financiara modesta iar acum este unul dintre cei mai bogati politicieni ieseni. Astfel, in prezent, Petrica Movila detine cash suma de 194.100 euro, din care 132.600 intr-un cont bancar la BRD iar restul de 61.500 euro ii tine probabil intr-un sertar. In ultima declaratie de avere este scris doar ca aceasta suma este detinua ”cash”. In plus, Movila mai are acum doua case de locuit una de 55 metri patrati in spatele Mitropoliei (cumparata de la Consiliul Local Iasi) si o alta 108 mp pe malul lacului Dorobant, in comuna Aroneanu, dupa Ciric. In declaratie se arata ca acesta mai detine un apartament in municipiu dar din document reiese ca a fost dobandit de sotia sa, medicul Raluca Neagu. De asemenea, Movila are acum 7 terenuri, 5 loturi la Tibanesti, un teren la Dorobant si unul in municipiul Iasi, probabil unde se afla casa luata de la primarie. Movila mai are si doua masini un BMW X4 luat in 2017 si o Honda din 2011. De asemenea deputatul a mai declarat bijuterii si obiecte de arta de 22.400 euro.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.