Primarul din Comarna evacueaza o familie din casa. Gradinaru a pus ochii pe teren

2994
onstantin Gradinaru si Constantin Ciotoroschi
onstantin Gradinaru si Constantin Ciotoroschi

@ In cursul zilei de maine 13 august 2020 un executor judecatoresc se va deplasa la Comarna pentru a evacua din casa o familie si va face acest lucru la cererea primarului Constantin Gradinaru @ Familia Ciotoroschi locuieste din 2006 in aceasta casa pe care a extins-o si a evacuat-o @ Primaria Comarna a deschis in  justitie o serie de procese si nu s-a lasat pana cand nu a obtinut in instanta  evacuarea acestei familii @ „Vrem sa dam terenul tinerilor casatoriti care vor sa-si faca o casa”,  a spus Constantin Gradinaru,  primarul comunei Comarna

Cei mai multi primari din Romania nu stiu ce sa mai faca pentru a opri golirea satelor ofera, terenuri pentru case, ofera locuinte, acceseaza fonduri pentru crearea de locuri de munca etc. La Comarna, comuna condusa inca de liberalul Constantin Gradinaru lucrurile se intampla invers. Gradinaru alunga oamenii din comuna luandu-le casele. Astfel, in cursul zilei de maine 13 august 2020 executorul judecatoresc Bogdan Tufeanu se va deplasa la Comarna pentru a evacua din casa familia Ciotoroschi si va face acest lucru la cererea primarului Constantin Gradinaru. „Ne vom deplasa la fata locului si vom  preda casa si terenul Primariei Comarna”, a spus Bogdan Tufeanu.

Au primit casa de la doi batrani

Proprietatea vizata de executare este destul de valoroasa. Este vorba despre aproape 2 hectare de teren si o casa situata nu departe de drumul comunal care a fost asfaltat in urma demersurilor facute de fostul primar Victor Banu caci dupa cum se vede  preocuparile lui Gradinaru vizeaza evacuarea oamenilor din case. Executorul Bogdan Tufeanu pune in aplicare o sentinta de evacuare obtinuta de Primaria Comarna la Judecatoria Raducaneni (vezi aici). Elena si Constantin Ciotoroschi, locuiesc aici din anul 2006 cand s-a mutat in casa batranilor Vasile si Ana Mihalache pe care i-a ingrijit pana au murit. Intre timp ce doi batrani au decedat iar familia Ciotoroschi a ramas in casa. Batranul Vasile Mihalache a murit ultimul in anul 2015. Pentru ca nu avea copii , in anul 2009 batranul a vandut casa si terenul familiei Ciotoroschi semnand o zdelca de de mana. Familia Ciotoroschi a platit pentru gospodarie sumele de 500 dolari, 3600 euro și contravaloarea întreținerii batranilor mai bine de 7 ani.

Totul a fost bine pana la schimbarea primarului

Pana  la venirea in  primarie a actualului primar Constantin Gradinaru, familia Ciotoroschi a stapanit netulburata casa si terenul. In timpul mandatului acestui primar se deschid o serie de procese civile care vizeaza aceasta proprietate iar  primaria obtine vacanta succesorala aratand apoi ca terenul si casa trebuie sa intre in proprietatea statului, implicit a comunei si in final s-a ajuns la situatia de acum cand familia Ciotoroschi urmeaza sa fie evacuata. „Ne-am luptat  cu mafia. Sunt interese imobiliare la mijloc. Primarul si cei din jurul lui au vrut acest teren. Nu mai am putere sa ma lupt cu mafia. Am 5 operatii pe coloana. Sunt pensionat pe caz de boala”, ne-a spus Constantin Ciotoroschi in varsta de 62 de ani.

Mai trebuie precizat ca in perioada in care au locuit cu batranii sotii Elena si Constantin Ciotoroschi au extins si modernizat casa, au facut o fantana, o infiintat o livada si o plantatie de vita de vie. Familia Ciotoroschi cere despagubiri in instanta pentru aceste investitii iar suma care va fi aprobata de judecator va fi platita de Primaria Comarna. Deci, primarul Gradinaru cheltuie si banii comunei pentru a evacua oamenii din casa.

Sa mai precizam ca judecatorii ieseni au considerat ca zdelca respectiva nu eeste act de proprietate deoarece in anul 2009, cel putin pentru terenuri era obligatorie incheierea actelor de vanzare-cumparare in forma autentica.

Primarul: „Vreau sa dau terenuri  la tineri”

Constantin Gradinaru
Constantin Gradinaru

L-am contactat telefonic pe Constantin Gradinaru si l-am intrebat de ce a insistat pe evacuarea familiei Ciotoroschi. „S-a declarat vacanta mostenirii iar casa si terenul intra acum in proprietatea privata a comunei. Vrem sa dam terenul tinerilor casatoriti care vor sa-si faca o casa”, a spus Gradinaru.

Comuna Comarna dispune de terenuri intravilane care pot fi date pentru construirea de locuinte dar pana acum, adica  in preajma campaniei electorale pentru alegeri locale Gradinaru  nu le-a vazut si, normal nu le-a oferit tinerilor care vor sa-si ridice o casa.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.