Repetenta PSD angajată cu acte false într-un proiect european de milioane de euro. Document

2015
Lacramioara Ursu la birou
Lacramioara Ursu la birou

@ Consilierul judetean PSD Iași, Lăcrămioara Ursu, trimisa in judecata pentru ca a falsificat o diploma de studii superioare a fost angajată și intr-un proiect cu finanțare europeana in calitate de ‘’expert’’ national @ Asta în condițiile in care pentru a fi desemnat expert in implementarea unor proiecte europene sunt necesare studii superioare @ Conform statului de plata pe care il prezentam in fotocopie ‘’expertul’’ Lacramioara Ursu este remunerata cu 1.000 euro pe lună @ Lăcrămioara Ursu a ramas repetenta in clasa a 11 a

După ce a fost angajată de președintele PSD Iași, Maricel Popa pe o functie de consilier pe cand era presedinte al Consiliului Judetean, falsificand o diploma de studii superioare, ‘’diva’’ social-democratilor ieseni, Lăcrămioara Ursu s-a lipit și de o leafă de 1.000 euro pe lună din fonduri europene. Astfel, Lăcrămioara Ursu a fost angajată pe o leafă de 1.000 euro in cadrul unui proiect cu finantare europeană obtinut de Asociatia AY  Bucuresti prin intermediul Programului Operațional Capital Uman. Codul proiectului este POCU/909/2/4/149219- AZ Neets si are ca obiectiv ‘’ creșterea oportunitatilor de ocupare si facilitarea integrarii pe piata muncii pentru 371 de tineri NEETs (ILMT) din Regiunile de Dezvoltare , Nord-Vest,Nord-Est si Centru’’. Adica un număr de 371 de tineri cu varste cuprinse intre16-29 ani, din judetele Moldovei, fara studii, sunt instruiți sa se integreze pe piata muncii. În anunțurile de publicitate pentru proiect publicate de Asociatis AY nu se precizeaza valoarea proiectului. De regula insa, pentru astfel de proiecte finantate prin POCU se aproba o finantare de circa 4 milioane euro. Dupa cum arata si statul de plata pe care îl publicam in fotocopie, în cadrul acestui proiect Lăcrămioara Ursu este platita cu suma maxima 72 lei pe ora ca si cum ar avea calificari maxime. Potrivit ghidurilor de finantare pentru astfel de pozitii de experti sunt necesare studii superioare, ori Dezvaluirea.ro a aratat ca actualul consilier judetean PSD a ramas repetenta in clasa a 11 a.

stat de plata Lacramioara Ursu
stat de plata Lacramioara Ursu

Angajata cu acte false si in proiectul european?

Cel mai probabil Lăcramioara Ursu s-a angajat ca si expert in acest proiect folosind de asemenea acte de studii false. Asta in conditiile in care Lacramioara Ursu a fost trimis in judecata recent de procurorii Parchetului de pe langa Judecătoria Iași pentru săvârșirea infracțiunilor de  înșelăciune, instigare la fals material in inscrisuri oficiale și uzul de fals. Ancheta a demarat in urma unor dezvaluiri din ziarul on-line Dezvaluirea.ro. Astfel, reamintim ca Astfel, în anul 2019, Lăcrămioara Ursu a rămas repetenta in clasa a 11 a la Colegiul Tehnic ”Ioan C. Stefanescu” din municipiul Iasi. Potrivit unei adrese remisa presei de unitatea de invatamant, Lacramioara Ursu a ramas repetenta deoarece nu s-a mai prezentat să-și încheie situația școlară. Institutia de invatamant a mai transmis ca Lacramioara Ursu s-a inscris in anul scolar 2018-2019 in clasa a X a seral pe baza unei foi matricole din anul scolar 1989-1990. Anterior, la vârsta de 15 ani Lacramioara Ursu a absolvit doar clasa a 9 a la Liceul Industrial Dimitrie Cantemir, specializarea ”mecanic” dupa care a renuntat la scoala.

Parchetul confirmă ancheta Dezvăluirea.ro. Consilier PSD trimis in judecata pentru ca și-a falsificat actele de studii

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.