Primar bătut la birou de un subaltern din pricina nevestei. I-a reproșat că trage chiulul

836
Ilie Săcăleanu-functionar Dobrovat si viceprimarul Dumitru Mardare
Ilie Săcăleanu-functionar Dobrovat si viceprimarul Dumitru Mardare

@ Poliția ieșeană are în cercetare un dosar care privește o agresiune ieșită din comun @ În comuna Dobrovăț, județul Iași Ilie Săcăleanu funcționar la urbanism l-a agresat fizic pe actualul viceprimar comunei, Dumitru Mardare chiar în sediul instituției @ În momentul în care a fost agresat, Dumitru Mardare îndeplinea atribuțiile primarului

Un funcționar al Primăriei comunei Dobrovăț a avut tupeul să-și agreseze șeful chiar în sediul instituției. S-a  întâmplat pe 21 octombrie 2022 dar dosarul penal deschis în urma acestui eveniment se află încă în lucru la Poliție. Astfel, în ziua respectivă actualul viceprimar Dumitru Mardare îndeplinea atribuțiile primarului comunei Dobrovăț. Asta deoarece primarul ales al comunei Cătălin Martinuș se afla în concediu. Soția agresorului, funcționarul de la urbanism Ilie Săcăleanu, Petronela Săcăleanu lucrează de asemenea în Primăria Dobrovăț. Conflictul a izbucnit din cauza unui schimb de cuvinte pe care Dumitru Mardare le-a avut cu Petronela Săcăleanu. ‘’Eu fiind la conducerea instituției în ziua respectivă, doi dintre angajati au solicitat să ia mașina sa mearga la Iași în interes de serviciu. A apărut și Petronela Săcăleanu care a spus că și ea vrea să meargă la Iași cu cei doi pentru ca are de scos niște bani aceasta fiind angajata pe post de casieră. „Am întrebat-o de ce nu a scos bani cu o zi înainte ca fusese la Iași. Nu a răspuns dar am adăugat în glumă ‘’vă duceți trei cu o hârtie’’. Atunci a apărut pe la spate  soțul acesteia m-a prins de gât și mi-a aplicat lovituri in cap. Am depus plângere la Poliție’’, a spus Dumitru Mardare.

Acesta a obținut un certificat medico-legal care atestă că Dumitru Mardare a avut nevoie de 5 zile de îngirjiri medicale după ce a fost lovit. Poliția a confirmat că după acest incident a deschis un dosar penal pentru lovire. ‘’La data de 21 octombrie 2022, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Iași au fost sesizați prin apel unic de urgență 112 cu privire la un conflict ce are loc între două persoane, într-o unitate administrativ-teritorială, de pe raza comunei Dobrovăț. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că în urma conflictului, o persoană ar fi fost agresată fizic, însă fără a solicita acordarea de îngrijiri medicale. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,lovire sau alte violențe”, iar cercetările continuă în vederea stabilirii întregii situații de fapt’’, a spus Anca Vîjiac, purtatorul de cuvânt al IPJ Iași.

Primarul Cătălin Martinus a spus că la următoare abatere la fel de gravă,  lui Ilie Săcăleanu i se va desface contractul de muncă.

Bătaie cu pumni între funcționari la Primăria Iași. Ieri a venit nota de plată

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.