Fostul subprefect Vasile Etcu a dat in judeca statul pentru despagubiri

1528
Vasile Etcu

@  Fostul subprefect Vasile Etcu, in prezent inspector la Curtea de Conturi a dat in judecata statul roman reprezentat prin Agentia Nationala pentru Resurse Minerale deoarece nu este multumit de despagubirile pe care le-a primit dupa ce noul gazoduct a fost construit si pe terenul sau din comuna Rediu

Fostul subprefect Vasile Etcu, in prezent inspector la Camera de Conturi Iasi a dat in judecata statul roman fiind nemultumit de cuantumul despagubirilor pe care le-a primit dupa ce i-au fost expropiate niste terenuri  pe care le-a detinut in comuna Rediu, judetul Iasi pentru construirea gazoductului Iasi-Ungheni. In cererea prin care a chemat in judecata statul roman reprezentat prin Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, Vasile Etcu a aratat ca a fost expropiat la data de 25.06.2014  si i s-a stabilit o despagubire de 80.603,56 lei pentru terenul pe care statul roman i l-a luat in vederea realizarii proiectului „Conductă de interconectare a Sistemului național de transport gaze naturale din România cu Sistemul de transport gaze naturale din Republica Moldova pe direcția Iași (România) – Ungheni (Republica Moldova)”. Acesta sustine insa ca nu a primit toti banii si mai mult decat atat o suprafata de 857 mp care i-a fost expropiata nu i-a fost luata in calcul atunci cand i-au fost achitate despagubirile. De aceea, Etcu sustine ca  statul trebuie sa-i  mai achite 7.786, 80 lei reprezentand despagubiri restante si penalitati. Etcu a introdus actiunea de chemare in judecata la Tribunal unde de altfel, intr-o prima faza  a si pierdut procesul (vezi aici).

 

Asta deorece Agentia Nationala pentru Resurse Minerale a aratat ca banii nu au mai fost achitati din vina lui Vasile Etcu. Astfel, Etcu cumparase terenul de la o persoana care avea un titlu de proprietate cu probleme. Acesta avea sarcina sa rectifice titlul de proprietate dar nu a facut acest lucru si de aceea nu a mai primit banii. „Invoca parata că cererea este prematur introdusă având în vedere reclamantul nu a făcut demersuri în vederea rectificării titlului de proprietate care a stat la baza încheierii contractului de vânzare -cumpărare . Arata ca urma ca reclamantul să facă demersuri în vederea rectificării titlului de proprietate și ulterior să solicite despăgubirile care i s-ar cuveni, dacă urmare rectificării rezultă că terenul este traversat de conducta lași – Ungheni”, se arata in sentinta Tribunalului.

Vasile Etcu a formulat apel la Curtea de Apel Iasi. Statul roman a cheltuit 26,5 milioane euro pentru realizarea gazoductului Iasi-Ungheni.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.