Moldova Invest în dialog cu Ambasadorul Chinei în România, E.S. Han Chunlin – invitatul special al Forumului Economic Regional Moldova, 2024

98
Han Chunclin
Han Chunclin

Ambasadorul Chinei în România, E.S. Han Chunlin este invitatul special al Forumului Economic Regional Moldova care va fi organizat anul acesta la Vatra Dornei de către Centrul de Analiză și Planificare pentru Dezvoltare Regională (C.A.P.D.R.) și Consiliul Județean Suceava. În acest context, revista economică Moldova Invest a dedicat ediția de primăvară promovării potențialului investițional al Regiunii Extinse a Moldovei în perspectiva acestui eveniment deosebit de important pentru economia regională a întregii Moldove aflată în interdependență cu partenerii economici ai României. Calitatea de “invitat special” acordată delegației chineze la Forumul Economic Regional Moldova este fundamentată pe argumente economice solide. La 5 octombrie 1949, România era a treia țară din lume care stabilea relații diplomatice cu Republica Populară Chineză.
Într-un moment în care lumea se schimbă cu o viteză amețitoare, o aniversare remarcabilă marchează harta relațiilor internaționale dintre țările noastre: cea de-a 75-a aniversare a stabilirii relațiilor diplomatice între România și China. Este un moment de reflecție asupra trecutului, dar și un prilej de a privi spre viitor cu încredere și optimism.

Relațiile bilaterale dintre România și Republica Populară Chineză au o istorie îndelungată care reprezintă un angajament de 75 de ani în cooperare și profundă înțelegere reciprocă

Din 5 octombrie 1949, când România a devenit a treia țară din lume care a stabilit relații diplomatice cu China, cele două țări și-au consolidat legăturile într-o varietate de domenii precum: economie, comerț, cultură, tehnologie și educație. Pe data de 7 septembrie 2022, Ambasadorul Chinei în România, E.S. Han Chunlin și-a prezentat scrisorile de acreditare. Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România a subliniat în cadrul acestui interviu importanța continuării și intensificării schimburilor între orașele și provinciile celor două țări, evidențiind angajamentul comun în promovarea dialogului și a colaborării transfrontaliere. În plus, a evidențiat relațiile solide dintre Republica Populară Chineză și România, punând accentul pe dezvoltarea economică și cooperarea bilaterală din acești ani.

Astfel, în pofida schimbărilor și instabilității de la nivel internațional, legăturile dintre China și România au fost întotdeauna caracterizate prin prietenie, sinceritate și respect reciproc. În prezent, cele două țări sunt dedicate consolidării și extinderii cooperării, atât la nivel economic, cât și cultural, subiect abordat pe larg în cadrul acestui interviu.

Ambasadorul Chinei în România, E.S. Han Chunlin: „China acordă o atenție deosebită pieței românești, iar companiile continuă să vină în România”

La 5 octombrie 1949, România era a treia țară din lume care stabilea relații diplomatice cu Republica Populară Chineză. Anul acesta marchează cea de-a 75-a aniversare a stabilirii relațiilor diplomatice. În contextul actual, cum evaluați dimensiunea relațiilor economice dintre Republica Populară Chineză și România?

Acest an marchează cea de-a 75-a aniversare a înființării Republicii Populare Chineze. Prin eforturi neîntrerupte în ultimii 75 de ani, poporul chinez a realizat un miracol al dezvoltării în istoria omenirii. Puterea economiei chineze a atins o ascensiune istorică, clasându-se în mod general drept a doua economie a lumii, prima economie din punct de vedere al dimensiunii industriei manufacturiere, prima în ceea ce privește comerțul de bunuri și a doua în ceea ce privește piața consumatorilor.

China a construit cele mai mari rețele de căi ferate și autostrăzi din lume, și-a pus amprenta asupra unor realizări remarcabile în domenii precum aeroporturi și porturi, irigații, industrie energetică, informații și multe altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.