Executorul Lăcrămioara Mereuţă scapă de acuzaţii! Inculpaţii din dosar trebuie să achite daune de zeci de mii de euro (EXCLUSIV)

3080
Lacramioara Mereuta
Lacramioara Mereuta

@ Executorul Lăcrămioara Mereuţă scapă de acuzaţiile penale aduse de către anchetatorii ieşeni @ Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au decis ieri încetarea procesului penal @ Totuşi, inculpaţii din acest dosar trebuie să achite daune de zeci de mii de euro

Executorul judecătoresc Lăcrămioara Mereuţă scapă de acuzaţiile penale aduse de către anchetatorii ieşeni. Magistraţii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au decis ieri încetarea procesului penal.

„Instanţa încetează procesul penal, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale cu privire la inculpaţii: Lăcrămioara Mereuţă, Valentin Romeo Stanciu, Marian Moraru, Ioan Cristian Iliescu, Marin Costia, Mihaela Merinde, Mihai Pantel şi Ciprian Constantin Anghelachi, au afirmat magistraţii ieşeni.

Totuşi, inculpaţii au fost obligaţi să achite daune în valoare totală de 170.000 de euro. „Instanţa o obligă pe inculpata Mihaela Merinde şi pe persoana interesată Constantin Merinde la restituirea în deplină proprietate şi liniştită posesie către debitorii părţi civile Florin şi Ana Elena Ştefan a imobilului spaţiu comercial în suprafaţă utilă de 133 mp, plus 2,52 mp vitrină, împreună cu cota indiviză de teren în folosinţă”, au încheiat judecătorii.

 

Executorul Lăcrămioara Mereuţă scapă de acuzaţii!

 

Procesul executorului judecătoresc Lăcrămioara Mereuţă şi a celorlalţi inculpaţi a început pe data de 9 iulie 2020. Procurorii i-au trimis în judecată sub mai multe acuzaţii, printre care abuz în serviciu. Mereuță a fost trimisă în judecată sub acuzaţia că a vândut unor afacerişti imobile supuse executărilor silite la preţuri mici pentru ca aceştia să le revândă la preţurile reale şi să realizeze profit.

„Pentru adjudecarea unor imobile la preturi avantajoase vandute la licitatii publice si implicit pentru realizarea unor venituri considerabile din vanzarea acestora la pretul pieții, inculpatii Stanciu Valentin Romeo, Iliescu Ioan Cristian, Moraru Marian si Costia Marin s-au constituit in anul 2014 intr-un grup infractional organizat pentru a participa la licitatii publice in intelelgere in scopul denaturarii pretului de adjudecare/fraudarii dispozitiilor legale in materia vanzarii bunurilor imobile la licitatie”, au aratat anchetatorii ieşeni.

 

Printre victime, patronul de la „Onyx”

 

Una dintre victimele acestei rețele ar fi fost cunoscutul om de afaceri Constantin Șorănescu, patronul Restaurantului „Onyx” care s-a ales cu o paguba dupa ce a fost executat silit iar Mereuta i-a scos la vanzare un imobil la un pret cu mult sub pretul pietei.

„În anul 2014, inculpata Mereuta Lacramioara a vandut la licitatie publica imobilele debitorilor / persoana vatamate Gruia Adrian, Șorănescu Constantin, Iftimoaei Eugenia și Ștefan Florin și Ștefan Aneta cu incalcarea dispozitiilor legale in materia executarilor silite efectuand vanzarea la un pret mai mic fata de pretul de pornire”, au adăugat oamenii legii.

O alta acuzatie se referea la faptul ca, in anul 2014, aceasta a vandut imobilul debitorilor Dragan Constantin si Dragan Aneta la un pret de 30 la suta din pretul de pornire.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.