Lazar iesi afara! Incompetenta primarului din Lespezi platita cu 30.000 euro de cetateni

3771

@ In ultima perioada de timp, statul roman si o societate comerciala privata au inceput procedurile de executare silita impotriva  primariei Lespezi @ In acelasi timp o societate comerciala care a concesionat un teren de la Lespezi, a folosit suprafata dar nu a mai platit redeventa paguba din bugetul local, in acest caz fiind de peste 15.000 euro @ Situatiile descrise mai sus au fost incluse in dosare civile, toate pierdute definitiv la instanta de Primaria Lespezi, gaura din bugetul local depaseste 30.000 euro

Daca acest primar din Lespezi, liberalul Ioan Lazar ar astupa din banii lui personali ‘’gaurile’’ pe care el si subordonatii le produc in bugetul local atunci poate ar fi mai atent asupra modului in care gestioneaza banii comunei. Spunem asta deoarece, in ultima perioada de timp, Primaria comunei Lespezi a pierdut din cauza incompetentei aproape 30.000 euro. Vorbim despre incompetenta primarului si a celor din jurul. Sa le luam pe rand. Astfel, Finantele din Pascani au primit ordin sa execute silit Primaria Lespezi pentru recuperarea sumei de 35.000 lei. Documentatia de executare a fost trimisa de Administrația Naționala „Apele Romane”-Administrația Bazinala de Apa ‘’Siret” Bacau care a amendat Primaria Lespezi cu suma de 35.000 lei pentru ca nu a depus documentatia pentru autorizarea celor trei surse de apa respectiv Vatarasu (Heci), fosta captare CAP Heci – Deal si cea de la scoala Bursuc Deal. Mai multe detalii am prezentat in articolul ‘’Primarul din Lespezi amendat cu 8.000 euro pentru incompetenta. In 5 ani n-a miscat o hartie’’, din data de 21.09.2019. Lazar a contestat amenda dar a pierdut definitiv procesul. Vom intreba Curtea de Conturi daca este normal ca cetatenii comunei sa plateasca incompetenta celor din primarie. Am atasat la acest articol un raspuns de la ABA Siret in care se transmite ca a delegat Finantele din Pascani sa recupereze banii de la Primaria Lespezi.

Primaria executata de o firma din Bucuresti

In acelasi timp, la inceputul anului acesta Primaria comunei Lespezi a pierdut la Judecatoria Sectorului 3 din Bucuresti un proces care a avut o miza financiara 37.680 lei plus unele penalitati de 0,2 la suta, adica in jur de vreo 9.000 euro (vezi aici). Procesul a fost castigat de firma PDE Print Rent SRL din Bucuresti care a avut un contract cu Primaria Lespezi, contract pe care insa institutia condusa de Ioan Lazar nu l-a respectat. Firma PDE Prin Rent SRL este specializata in copiatoare si imprimante.

Teapa de 15.000 euro de la firma cu eolienele

Sa trecem mai departe. De asemenea, la sfarsitul anului trecut Primaria Lespezi a pierdut un alt proces, la Judecatoria Pascani, cu firma Sesam Prest SRL din Satu Mare (vezi aici). In urma cu cativa ani, aceasta firma a concesionat de la Primaria Lespezi suprafata de 3.600 mp teren promitand ca va face un parc eolian.  Redeventa anuala pe care trebuia sa o plateasca firma era de 7.200 lei pe an. Parcul nu s-a mai facut dar primaria nu si-a mai incasat redeventa. La un monment dat Lazar s-a trezit ca datoriile acestei firme ajung la 72.000 lei din care 48.339 lei reprezinta redeventa neachitata pe vreo 6 ani iar 23.701 lei reprezinta penalitati.

Primaria Lespezi a pierdut procesul pentru ca nu s-a mai prezentat

Primaria Lespezi a dat in judecata firma Sesam Prest SRL din Satu Mare. Procesul s-a judecat, dupa cum am mai spus la Judecatoria Pascani. Primaria Lespezi a pierdut acest proces pentru ca nu s-a mai prezentat. ‘’Instanța a solicitat creditorului (Primaria Lespezi) să depună la dosar: cererea de chemare în judecată în original, copie a contractului de concesiune, somația de plată, sancțiunea suspendării judecății cauzei. Instanța constată că, de la momentul depunerii cererii de chemare în judecată, creditorul nu a mai îndeplinit niciun act de procedură , nefiind depusă la dosar, ulterior pronunțării soluției de suspendare a judecății cauzei, nicio cerere de repunere pe rol a cauzei’’, se arata in sentinta judecatoreasca.

Deci cererea Primaria Lespezi nu a fost admisa deoarece nu a mai depus documentele solicitate de instanta. Toate cele trei ‘’afaceri’’ prezentate mai sus insumeaza o paguba de peste 30.000 euro in bugetul local.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.