Negocieri USR PLUS-PNL la Iași. Chichirău cere concedierea a 400 de angajați din primărie. Chirica: „Nu se poate”

6943
Cosette Chichirau si Mihai Chirica
Cosette Chichirau si Mihai Chirica

@ O nouă runda de negocieri astazi la primarie intre USR-Plus si PNL pentru formarea unei aliante la Consiliul Local @ USR i-a cerut lui Chirica digitalizarea administratiei astfel incat primaria sa ajunga de la 600 salariati la numai 200 si cresterea veniturilor la bugetul local @ Chirica  a raspuns ca dimpotriva primaria ar trebui sa mai angajeze 200 de oameni @ Cel mai probabil si aceste negocieri vor eșua, Chirica a cerut USR Plus sa desemneze un viceprimar iar Chichirau refuza

Inarmată cu pretextul ca se va duce la negocierile cu Mihai Chirica sa discute  „despre proiecte pentru binele iesenilor” sefa USR Plus Iasi, Cosette Chichirau s-a prezentat astazi la primarie cu intentia clara de a ruina si acesta ocazie de formare a unei aliante cu PNL la Consiliul Local. Chirica le-a cerut celor de la USR sa desemneze un viceprimar, Chichirau a refuzat categoric. Chirchirau a declarat ca, in schimb i-a cerut lui Chirica sa mareasca veniturile la bugetul local prin  stimularea economiei adica prin crearea unor parcuri industriale, a mai solicitat digitalizarea aparatului administrativ, reglementarea situatiei parcarilor si investitii in infrastructura scolara. Chichirau a adaugat ca Primaria Iasi trebuie sa ajunga la nivelul Primariei Berlin care functioneaza doar cu 200 de salariati pentru ca este digitalizata. „Am discutat despre bugetul Iasului, despre venituri si cheltuieli la nivel general despre cum sa marim veniturile la buget si sa reducem cheltuielile cu personalul. Vrem sa aducem Primaria Iasi la nivelul Primariei Berlin care are 200 de angajati pe cand Primaria Iasi are 600 de angajati. Daca ajungem la eficiente Berlinului un numar de 400 de angajati de la Primaria Iasi ar trebui sa plece. Putem ajunge la eficienta Berlinului? Asta-i intrebarea pe care o punem domnului primar Chirica”, a declarat Cosette Chichira.

„Nu punem viceprimar”. Negocieri esuate

 

Chichirau s-a prezentat la negocieri insotita de consilierii locali USR Plus. Aceasta a adaugat ca deocamdata nu se pune deocamdata problema ca USR Plus sa desemneze un viceprimar si mai mult decat atat cele doua formatiuni au viziuni diferite. „Deocamdata nu avem concluzii cele doua partide USR Plus si PNL sunt la ceva distanta in viziunile noastre. Iasul poate aduce locuri de munca ca sa aiba o masa de impozitare mai mare . Primaria Iasi ne-a prezentat scuze si tot felul de piedici legislative. Ideea nu este sa dam un viceprimar ci sa facem un oras mai prietenos cu locuitorii, un buget mai mare cu care sa putem face sala polivalenta, parcari. Chiar daca USR Plus ar da un viceprimar si PNL un viceprimar sunt doar doua persoane, doua persoane nu rezolva problemele orasului. Astazi este exclus sa avem aceste discutii despre viceprimari”, a adaugat Chichirau.

Chirica bate apa-n piuă

Negocierile par sa fi fost dominate de USR Plus deoarece Chirica nu a fost in stare sa prezinte partenerilor de discutie, o contraoferta credibilă, legată de proiectele de dezvoltare a orasului. Mai mult decat atat pentru toate initiativele de restructurare ale USR PLUS, Chirica a avut un singur raspuns si anume acela ca „nu permite legislatia” ceea ce nu are cum sa fie suficient. „Nu pot pleca 400 de salariati pentru ca nu avem o legislatie care sa permita acest lucru. In momentul de fata avem 200 de posturi lipsa in organigrama primariei.  De fapt nu putem trage inca niste concluzii ca vom continua discutiile. E prima intalnire dupa 6 luni. Cine nu si-ar dori sa avem o primarie ca -n Berlin dar au si legislatie adaptata la acest lucru? Avem si noi idei pe care le-am prezentat colegilor de la USR PLUS au si ei idei, sunt covins ca daca vom conlucra rezultatele vor fi pozitive”, a spus Chirica.

Si Chirica a venit la negocieri insotit de consilierii locali PNL.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.