Compania Cotnari intră în imobiliare cu un asociat controversat. Blocuri în locul unui parc la Valea Lupului

8308
Remus Deleanu si Dragos Cioncu
Remus Deleanu si Dragos Cioncu

@ Patronul producătorului de vin SC Cotnari SA, Constantin Deleanu s-a asociat cu un SRL obscur din județul Vaslui pentru a construi blocuri pe un teren pe care Primăria Valea Lupului ar fi vrut să amenajeze un parc @ Deleanu a pus la bătaie un teren în suprafață de 3.946 mp iar firma afaceristului vasluian Dragoș Cioncu se obligă să ridice blocuri P+2 @ Cei doi au semnat un contract de asociare in data de 9 decembrie 2022 @ Firma lui Dragoș Cioncu, SC CBC Katar Gebaude SRL se obligă să ridice blocurile până în 2023 și îi va oferi în schimb lui Deleanu, pentru terenul pus la dispoziție, apartamente in suprafată totală de 600 mp

Familia Deleanu, proprietarul SC Cotnari SA, nu mai este mulțumită de profitul adus de vița de vie așa că a intrat în afaceri imobiliare. Astfel, în data de 9 decembrie 2021, Constantin Deleanu s-a asociat cu controversatul afacerist Dragoș Cioncu pentru a construi în Valea Lupului, pe strada Ion Creangă blocuri cu regim de înălțime, P+1E+M (mansardă) sau P+2. Dragoș Cioncu s-a asociat cu Constantin Deleanu prin intermediul societății SC CBC Katar Gebaude SRL înregistrată în orașul Negrești din județul Vaslui. La semnarea acordului de asociere, Constantin Deleanu, patronul SC Cotnari SA a fost reprezentat la semnarea acordului de asociere de fiul sau Remus Deleanu, nașul de cununie al lui Dragoș Cioncu. SC CBC Katar Gebaude SRL se obliga sa obtina autorizatia de construire si să ridice blocurile exclusiv pe cheltuială proprie pana pe 9.09.2023 cel tarziu, iar la final sa predea familiei Deleanu, apartamente in suprafata totală de 600 mp cu toate dotările, centrală termică, gresie, faianță etc. Contactati de jurnalistii Dezvaluirea.ro, reprezentantii SC Cotnari SA au refuzat sa discute pe marginea acestui subiect. Dragoș Cioncu este un afacerist controversat din Vaslui. Impreună cu prietenul sau Adrian Danu, Dragos Cioncu a administrat firma Optimal Travel SRL. Prin intermediul Optimal Travel cei doi a administrat si Hotelul Traian din Iasi. Firma a dat faliment înregistrând datorii de circa 800.000 lei catre bugetul de stat. Pentru a recupera banii Fiscul a emis o decizie de angajare a raspunderii impotriva lui Danu si Cioncu (vezi aici). Cei doi au contestat in instanță decizia iar in cazul in care vor pierde definitiv procesele, Fiscul le va executa averile pentru recuperarea banilor.

Primăria voia sa costruiască un parc

Pe terenul pe care Deleanu și asociatul său vor să construiască blocuri, Primăria Valea Lupului a vrut să amenajeze un parc. Proiectul a fost mult vehiculat în campania electorală pentru alegerile locale. Acum, primarul Liviu Dulgheru susține că proiectul a fost abandonat deoarece Deleanu nu vrea să renunțe la teren. ‘’Acolo trebuia să amenajăm un parc dar potrivit Legii noi nu putem investi pe un teren proprietate privată. Proprietarul nu vrea să vândă terenul’’, a spus Liviu Dulgheru, primarul comunei Valea Lupului.

Citește și ‘’Deleanu si SC Cotnari SA: dosar penal pentru fraudă, fals și grup infractional’’.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.