DNA, dată în judecată la Iaşi! Personalul îşi cere drepturile salariale în instanţă! (EXCLUSIV)

665
DNA Iasi
DNA Iasi

@ DNA a fost chemată în judecată la Iaşi @ Astfel, grefierii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi le cer colegilor magistraţi să oblige instituţia să le plătească drepturi salariale din trecut @ Deocamdată, doar patru angajaţi au dat în judecată DNA – Structura Centrală

DNA a fost chemată în judecată la Iaşi! Asadar, grefierii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi le cer colegilor magistraţi să oblige instituţia să le plătească drepturi salariale din trecut.

Deocamdată, doar patru angajaţi au dat în judecată DNA – Structura Centrală. Cererea a fost depusă la Tribunalul Iaşi la finele săptămânii trecute.

Consiliul pentru Combaterea Discriminării, chemat la bară

Acum, urmează ca Tribunalul Judeţean să stabilească un prim termen al litigiului de muncă. Mai apoi, judecătorii vor asculta ce au de spus toate părţile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Astfel, grefierele Alina Bouţu, Dorina Tudose, Corina Avram şi Silvia Ciobanu au dat în judecată Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). De asemenea, reclamantele au chemat în faţa instanţei şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Ce solicită angajaţii din Justiţie

Aşadar, reclamantele le solicită magistraţilor să oblige DNA – Structura Centrală să le achite drepturile salariale. Urmează a se vedea ce se va întâmpla în cadrul acestui litigiu de muncă, ce va dura, cel mai probabil, mai bine de un an. De exemplu, în declaraţia de avere emisă pe data de 24 mai 2023, Alina Bouţu a arătat că, pe anul trecut, a obţinut un venit total de 117.565 de lei, în calitate de grefieră / salariată la DNA. Asta ar însemna un venit lunar de 9.797 de lei.

Amintim că, săptămâna trecută, personalul auxiliar din cadrul instanţelor de judecată ieşene a protestat pe motiv că angajaţii şi-au primit doar 75% din ultima leafă. Aceştia au anunţat deja că vor continua protestele şi în această săptămână, până ce situaţia va fi remediată de către guvernanţi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.