Trei directori din Iași interceptați de DNA pentru șpagă. Unul a fost executat

23847
Anca Dimitriu si Gheorghita Nistor
Anca Dimitriu si Gheorghita Nistor

@ În dosarul în care a fost trimis în judecată Gheorghiță Nistor directorul Colegiului Vasile Alecsandri din Iași a fost cercetată tot pentru luare de mită și Anca Dimitriu, directorul Liceului Dimitrie Cantemir din Iași @ În cazul Ancăi Dimitriu, probele nu au putut duce la concluzia că a luat mită @ De asemenea, în dosar a fost cercetată în dosar și trimisă în judecată și Anca Ariton, fosta directoare a Grădiniței cu Program Prelungit nr.12

În dosarul finalizat ieri de DNA Iași cu trimiterea în judecată pentru luare de mită a lui Gheorghiță Nistor directorul Colegiului Vasile Alecsandri din Iași, a fost cercetată pentru aceiași infracțiune și Anca Dimitriu, directoarea Liceului Dimitrie Cantemir. Aceasta a fost cercetată deoarece ar fi primit un plic cu bani pentru a facilita transferul unui elev. Era vizat transferul unui elev de la o unitate de învățământ din Iași către Liceul Dimitrie Cantemir în cadrul unei sesiuni de transfer care a avut loc pe data de 4 septembrie 2023. În luna noiembrie a.c DNA Iași a clasat acuzațiile aduse acesteia deoarece nu au putut fi obținute probe care să dovedească că aceasta a luat mită. Potrivit unor surse aceasta a fost apărată de avocatul Robert Amuntencei. Contactat telefonic acesta a refuzat sa comenteze.

Doi directori trimiși în judecată

În schimn DNA Iași i-a trimis în judecată pe Gheorghiță Nistor directorul Colegiului Vasile Alecsandri din Iași și pe Anca Ariton, fosta directoare a Grădiniței cu Program Prelungit nr.12. Asta deoarece, Anca Ariton i-ar fi dat lui Gheorghiță Nistor suma de 300 euro pentru a transfera feciorul unei educatoare pe nume Andreia Irina Sănătescu la Colegiul Vasile Alecsandri. Cei doi se cunoșteau deoarece Anca Ariton a fost de asemenea cadru didactic la Colegiul Vasile Alecsandri. Cele două femei au fost trimise în judecată pentru dare de mită și complicitate la săvârșirea acestei infracțiuni iar directorul liceului este acuzat de luare de mită. ‘’La data de 28 august 2023, inculpatul Nistor Gheorghiță, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, prin intermediul inculpatei Ariton Anca, de la inculpata Sănătescu Andreia-Irina suma de 300 euro, pentru a asigura transferul fiului acesteia din urmă de la un colegiu tehnic la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, pe care-l conducea’’, a transmis DNA.

Au furat jumatate de milion de euro dintr-o semnatura. Dezvaluiri incredibile despre jaful de la liceu

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.