Flagrant de șpagă pentru drumul Iași-Suceava. Omul lui Flutur avea banii in sertar

2331
Gheorghe Flutur si Cristinel Cretu
Gheorghe Flutur si Cristinel Cretu

@ În această dimineață, procurorii DNA Cluj l-a prins in flagrant de mită pe vicepresedintele CJ Suceava, Silviu Cristinel Cretu dupa ce a luat mita de la un drumar care avea contract pentru asfaltarea drumului Iasi-Suceava

În aceasta dimineață procurorii DNA Cluj l-au prins in flagrant pe Cristinel Cretu, vicepresedinte al Consiliului Judetean Suceava si mana dreapta a presedintelui Gheorghe Flutur dupa ce a primit mita suma de 40,000 euro de la asfaltatorul Vasile Rîpan. Banii au fost gasiti in biroul lui Cretu. Firmele lui Rîpan au incheiate contracte pentru modernizarea drumului Iasi-Suceava. Potrivit ziardesuceava.ro, asupra lui Rîpan s-au facut presiuni chiar din directia biroului Gheorghe Flutur pentru a da spagă. Acesta ar fi fost impiedicat sa-si duca la bun sfarsit contractele pe care le avea pentru asfaltarea drumului Iasi-Suceava. Astfel, in urma cu  cateva zile CJ Suceava îi executase lui Ripan scrisori de garantie de 6 milioane euro. Spaga i-a fost ceruta in urma cu cateva luni i-ar Ripan a facut denunt. ”La începutul lunii decembrie 2020, suspectul Crețu Silviu-Cristinel, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, ar fi acceptat și primit, de la administratorul unei societăți comerciale, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituție cu firma administratorului să decurgă în bune condiții, iar plățile să fie făcute la timp.
Ulterior, în perioada 16 – 29 martie 2022, suspectul Crețu Silviu-Cristinel, în legătură cu un alt contract de întreținere a drumurilor județene pentru care avea atribuții de verificare, i-ar fi pretins aceluiași om de afaceri o altă sumă de 40.000 euro, pentru desfășurarea fără impedimente a contractului încheiat de firma acestuia cu Consiliul Județean Suceava.
În acest context, la data de 4 aprilie 2022, suspectul Crețu Silviu-Cristinel ar fi primit de la omul de afaceri, cu titlu de mită suma de 40.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante în interiorul clădirii CJ Suceava”, a transmis DNA prin intermediul unui comunicat.

Citeste si ‘’Coruptia ucide! Banii UE de la Spitalul Suceava dirijati ilegal catre prietenii lui Flutur si cumatrul corupt al lui Nichita’’

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.