Dosar de mită la Antifraudă: mortul, singurul vinovat

2006
Evelina Alexandra Hîra- inspectori antifrauda
Evelina Alexandra Hîra- inspectori antifrauda

@ Astazi a inceput procesul in care cei doi inspectori de la Directia Antifrauda Fiscala, Alexandra Hîra, fiica primarului din Helesteni și Alexandru Rebenciuc care intre timp s-a snucis au fost trimiși în judecata pentru coruptie @ Audiată de judecatori, Alexandra Hîra a încercat să se disculpe punând foarte multe în cârca fostului coleg care acum nu mai poate declara nimic

‘’Mortu-I vinovat’’! Cam asta ar fi concluzia la care ar trebui sa ajunga judecatorii de la Tribunal daca ar fi să creada tot ce a declarat astazi inspectorul suspendat de la Directia Antifrauda Fiscala Alexandra Evelina Hîra care împreună cu fostul său coleg Alexandru Rebenciuc au fost trimiși in judecata pentru coruptie. Cei doi au fost trimisi in judecata intr-un dosar in care au fost formulate acuzatii de luare de mita, abuz in serviciu si fals. Asta doarece au falsificat rezultatele unor controale efectuate la firma SC Soluția Corecta SRL din Iasi in schimbul unei sume de bani. Prin falsificarea rezultatelor controlului, acestia au diminuat baza de impozitare a firmei verificate aducand un prejudiciu bugetul de stat in valoare de 78.772 lei. Este vorba despre sumele de bani gasite in ‘’contul casa’’ contul 531 in contabilitate. Alexandra Hîra este acuzată că a falsificat de doua ori cifrele privind sumele din contul 531 al SC Solutia Corecta SRL. Audiata azi de judecatori acesta a spus ca fostul coleg care s-a sinucis s-a ocupat de aceste aspecte ale controlului. ‘’Pe data de 17 iunie 2021 trebuie sa verificam aceasta societate. In ziua respectiva colegul meu mi-a sugerat sa merg acasa deoarece se va ocupa el de soldul de casă la SC Solutia Corecta SRL. Eu am plecat acasa deoarece faceam naveta 70 km. In timp ce conduceam, pe drum m-a sunat si m-a intrebat ce trebuie sa scrie in decizia de impunere. Dupa aceea am avut o disputa cu colegul meu deoarece acesta nu era pregatit cu privire la calculul corect al soldului’’, a spus Alexandra Hîra.

Răspunzand unei intrebari a judecatorului Alexandra Hîra a spus ca procesul verbal de control din ziua respectiva a fost intocmit de Rebenciuc Alexandru.

În ceea ce-l privește pe Rebenciuc Alexandru, acesta ar fi trebuit sa fie reprezentat de avocata Gianina Porosnicu. Tipic, Gianina Porosnicu nu s-a prezentat si a trimis-o in locul sau pe Daniela Bianca Stefan, condamnata intr-un dosar de proxenetism si arestata in trecut pentru prostitutie (vezi aici). Cand Alexanda Hîra dădea vina pe clientul sau aceasta nu a comentat nimic, nu a pus nici o intrebare, doar a batut apa în piuă pe o cerere de disjungere.

Citeste si ‘’Fiica unui primar din Iași a falsificat documente pentru șpagă. DNA i-a prins’’.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.