Surpriza! Procurorul care si-a arestat degeaba un coleg revine la DNA Iasi

2559
procurorul Origel Cotoi si DNA Iasi
procurorul Origel Cotoi si DNA Iasi

@ Miscari de trupe serioase la DNA Iasi@ Astfel, procurorul Origel Cotoi, cel care l-a arestat pe procurorul vasluian Vasile Selaru si l-a si trimis in judecata revine la DNA Iasi @ In final Vasile Selaru a fost achitat dar a murit in timpul procesului @ Acesta a mai lucrat la DNA Iasi, in 2014, numai cateva luni @ In acelasi timp, procurorul Gabriela Chiriaca (casatorita Brandiu) a decis sa plece de la DNA Iasi si sa revina la Parchetul de pe langa Judecatorie @ La sfarsitul anului trecut si fostul sef al DNA Iasi, Florin Bogdan Munteanu a revenit la Parchetul Judecatoriei

La DNA Iasi, procurorii vin si pleaca, sau pleaca si se intorc ca intr-op gara numai dosarele reusesc sa stea pe loc. Intr-o editie anterioara am aratat ca in cursul anului trecut acestia au finalizat un singur dosar dar si acela risca sa  fie restituit de instanta pentru refacerea cercetarilor. Astfel, unul dintre procurorii care au plecat din DNA Iasi in 2014 a decis sa se intoarca. Este vorba despre Origel Cotoi cel care l-a arestat pe colegul sau de la Vaslui, Vasile Selaru. In 2014, pe cand activa la DNA Iasi, Cotoi l-a trimis in judecata pe Selaru pentru luare de mita (vezi aici). Numai ca, in final, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a achitat pe Selaru si pe complicii sai. Insa, Selaru a murit in timpul procesului. Tot Origel Cotoi l-a retinut dupa un flagrant de luare de mita pe medicul Paul Botez revine la DNA Iasi. In final insa, Botez a fost condamnat. Origel Cotoi vine de la Parchetul de pe langa Tribunal unde activeaza de asemenea la o sectie de combatere a coruptie. Acesta a mai lucrat la DNA Iasi, in anul 2014 doar pentru cateva luni. Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat ca Origel Cotoi sa lucreze la DNA Iasi incepand cu data  de 17 martie a.c. (vezi aici)

Pleaca si Gabriela Chiriac

In acelasi timp, un procuror care lucreaza de cativa ani la DNA Iasi a decis sa plece incepand cu data de 26 februarie cand solicitarea acesteia a si fost aprobata de CSM (vezi aici). Este vorba despre Gabriela Chiriac (casatorita Brandiu). Sa reamintim ca la sfarsitul anului trecut fostul sef al DNA Iasi, Florin Bogdan Munteanu a revenit la Parchetul Judecatoriei. De asemenea, in cursul anului trecut, procurorul Andreea Nica s-a transferat la DNA Bucuresti. Insa, la mijlocul anului trecut s-a transferat la DNA Iasi de la Tribunal si Ioana Crenguta Vasiliu.  Sa speram ca aceste schimbari sunt de bun augur si ca lupta anticoruptie va fi resuscitata.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.