Medicii de la Neuro intra in ”linia de rocada” pe frontul de lupta cu coronavirus

7031

@ „Avem pregatite deja 16 paturi de terapie intensiva pentru pacientii cu coronavirus. Le putem suplimenta daca este cazul. Suntem spital de linia a doua, adica intram in lupta  in cazul in care cei de la Infectioase nu fac fata”, a spus Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirugie @ „Spitalul nostru are 300 de paturi, si toate sunt destinate luptei cu infectiile inclusiv coronavirus. Neuro este spitalul de linia a doua care ne asigura spatele in special pentru pacientii care ar avea nevoie de aceasta terapie intensiva”, a spus Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase.

Asa cum intr-un razboi, trupele de rezerva din spatele frontului asigura ”linia de rocada”  si Spitalul de Neurochirurgie din Iasi a primit instructiuni sa se pregateasca sa intre in lupta cu coronavirus. Astfel, Neuro este spitalul din ”linia a doua” adica este unitatea medicala care trebuie sa primeasca pacienti cu coronavirus in cazul in care Spitalul de Boli Infectioase nu mai face fata. „Avem pregatite deja 16 paturi de terapie intensiva pentru pacientii cu coronavirus. Le putem suplimenta daca este cazul. Suntem spital de linia a doua, adica intram in lupta  in cazul in care cei de la Infectioase nu fac fata”, a spus Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirugie.

In momentul de fata Spitalul de Neurochirurgie dispune in total de 30 de paturi de Terapie Intensiva. In plus, acest spital poate asigura ventilare speciala pentru un numar de 43 de pacienti. Sa mentionam ca in Italia si China pacienti infectati cu coronavirus au avut nevoie de aceasta ventilare speciala pentru a supravietui. In curtea Spitalului de Neurochirurgie a fost instalat deja un cort de triaj pentru aceasta situatie speciala.

Dorobat: ” Acum nu avem cazuri de terapie intensiva”

La Spitalul de Boli Infectioase Sfanta Parascheva din Iasi sunt internati in prezent 9 pacienti infectati cu coronavirus. Cei mai multi sunt din alte judete. Nici unul din cei 9 pacienti nu a avut nevoie de terapie intensiva. „Spitalul nostru are 300 de paturi, si toate sunt destinate luptei cu infectiile inclusiv coronavirus. Avem si 9 paturi de terapie intensiva, dar deocamdata nu a fost cazul, nu avem cazuri atat de grave incat sa apelam la terapia intensiva. Neuro este spitalul de linia a doua care ne asigura spatele in special pentru pacientii care ar avea nevoie de aceasta terapie intensiva”, a spus Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.