Un polițist pensionar s-a ales cu dosar penal pentru că și-a ajutat cumnatul

14106
Iosif Ursache
Iosif Ursache

@ Iosif Ursache a devenit consilier local din partea PNL după ce a ieșit la pensie @ In calitate de consilier local a votat un proiect de hotarâre care-i permitea cumnatului sau sa realizeze o investitie pe o proprietate a Primăriei Oțeleni, judetul Iași

Agenția Națională de Integritate (ANI) a formulat recent un denunt penal impotriva unui fost polițist din comuna Oțeleni. Asta deoarece, in calitate de consilier local, fostul politist Iosif Ursache a votat un proiect de hotarâre prin care cumnatul sau obtinea permisiunea de a realiza o investitie la un iaz pe care-l concesionase de la Consiliul Local al comunei Oteleni. ‘’Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către URSACHE IOSIF a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de  art. 301 din Codul Penal, întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier local, a votat pentru adoptarea Hotărârii din data 09 martie 2018 privind aprobarea executării de lucrări de reconstrucție baraj, drum perimetral și construcții anexe la iaz comunal Oțeleni, aflat în proprietatea publică a Comunei Oțeleni, județul Iași și completarea contractului de concesiune nr. 15 din 08.01.2003 încheiat între Consiliul Local Oțeleni și cumnatul persoanei evaluate’’, se arata într-un comunicat emis de ANI.

Cumnatul său, Romel Tiba a realizat investitia din fonduri private dar ANI a considerat ca Iosif Ursache s-a aflat in conflict de interese deoarece iazul se afla in proprietatea Consiliului Local, reprezentat la acea vreme, in anul 2018 si de fostul politist.

Citește și ‘’ANI i-a făcut dosar penal unui primar după o anchetă Dezvăluirea.ro. S-a îmbogățit cu bunurile comunei’’.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.