Fost primar condamnat la închisoare pentru că și-a bătut joc de angajați. Acesta este recidivist

7552
Ioan Murarescu fost primar Ruginoasa
Ioan Murarescu fost primar Ruginoasa

@ Ioan Murărescu, fostul primar al comunei Ruginoasa a fost condamnat la închisoare de judecătorii pășcăneni pentru că a diminuat abuziv salariile unor angajați @  Anterior, in decembrie 2019, Murărescu a fost condamnat pentru ultraj

Sentință suprinzătoare a judecătorilor pășcăneni în dosarul lui Ioan Murărescu, fostul primar al comunei Ruginoasa din județul Iași. Astfel, zilele trecute judecătorii pășcăneni l-au condamnat pe Ioan Murărescu la o pedeapsă de 2 ani și 5 luni de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de uz de fals (vezi aici). Asta deoarece, în perioada în care a fost viceprimar al comunei, Murărescu a tăiat abuziv salariile unor angajati. În calitate de viceprimar, Murărescu avea în subordine și serviciul de gospodărire comunală. În această calitate Murărescu a tăiat abuziv lefurile angajaților Dumitru D. Agapi, Ioan Butnaru, Gheorghe Murariu, Viorel Coțovanu și Dumitru Agapi încriind date false și statele de plata dar și in fișele de prezentă sau alte documente privind durata muncii prestate de aceștia. Reamintim că, în decembrie 2019, Murărescu a fost condamnat la 9 luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj. In anul 2018 a inceput sa faca scandal în Primăria Ruginoasa și a fost chemată Poliția. În momentul în care a ajuns Poliția Murărescu a amenințat un agent.

Mai multe detalii am prezentat in articolul cu titlul „Primar trimis in judecata pentru ca și-a batjocorit subordonații. Are deja o condamnare”, publicat 17 iunie 2020. Ioan Murarescu a fost ales primar al comunei Ruginoasa in anul 2004 dar a demisionat dupa cateva luni de mandat.

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.