Scandal în traficul din Iaşi! Un şofer şi-a recuperat permisul în instanţă, după ce a fost sancţionat aiurea! (EXCLUSIV)

12486
Politia Rutiera
Politia Rutiera

@ Un şofer şi-a obţinut înapoi permisul în instanţă, după ce a fost sancţionat aiurea de poliţiştii ieşeni @ Astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au admis plângerea formulată de Remus George Siminiceanu @ Acesta li s-a plâns judecătorilor ieşeni că a fost transformat aiurea în pieton

Scandal în traficul din Iaşi! Un şofer şi-a recuperat permisul în instanţă, după ce a fost sancţionat aiurea! Aşadar, recent, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au admis plângerea formulată de Remus George Siminiceanu.

„Instanţa admite plângerea contravenţională formulată de către petentul Remus George Siminiceanu, în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi – Secţia II de Poliţie Rurală Ciurea – Post Poliţie Grajduri. Anulează procesul-verbal de contravenţie întocmit pe data de 22 martie 2022″, au afirmat judecătorii ieşeni.

Scandal în traficul din Iaşi: un şofer a dat în judecată Poliţia

Demn de remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul dintre Remus George Siminiceanu şi poliţiştii ieşeni a început pe data de 23 martie 2022.

Ieşeanul le-a cerut magistraţilor să dispună anularea procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției, întocmit pe 22 martie 2022, anularea măsurii complementare de suspendare a dreptului de conducere şi a amenzii de 870 de lei, iar, în subsidiar, înlocuirea sancțiunii amenzii cu avertismentul.

„Aspectele consemnate în cuprinsul procesului-verbal nu sunt conforme cu realitatea, în ceea ce privește locul în care am efectuat manevra de depășire. Pe 22 martie 2022, m-am deplasat împreună cu soția mea pe DJ 248, pe sensul meu de mers aflându-se un TIR și, în fața acestuia, o utilitară. La ieșirea din localitate, TIR-ul a efectuat manevra de depășire a utilitarei, pe linie continuă, în fața mea având o curbă la stânga, fără vizibilitate.

Mi-am continuat drumul în spatele utilitarei, însă, având în vedere că aceasta transporta balast și săreau pietre pe carosabil, la intersecția cu drumul spre localitatea Pădureni, având vizibilitate și linie discontinuă, am efectuat manevra de depășire. După aproximativ 2.000 de metri, în spatele meu a apărut o autospecială de Poliție, cu semnale luminoase și acustice în funcțiune, motiv pentru care am oprit pe marginea drumului, în dreptul bornei km 20+500 m”, a spus ieşeanul.

Remus George Siminiceanu: „A coborât un agent…”

În continuare, Remus George Siminiceanu a menționat ce s-a întâmplat.

„Din mașina de Poliție a coborât un agent, care însă nu a indicat formațiunea din care făcea parte, nu purta caschetă și nici aparatură de tip body-cam. După aproximativ 1 minut, agentul a oprit și autoutilitara în spatele meu, ocazie cu care șoferul autoutilitarei i-a spus petentului că nu știe când l-a depășit, dar știe că, pe acea porțiune de drum, linia este discontinuă. Agentul nu mi-a citit inițial procesul-verbal și nu mi-a adus la cunoștință că pornește înregistrarea body-cam. Zilele de suspendare a dreptului de a conduce nu erau trecute și nici data începerii suspendării. Agentul mi-a reținut permisul în mod abuziv”, a subliniat ieşeanul în faţa judecătorilor.

Inspectoratul de Poliție Județean Iași a formulat întâmpinare, prin care a solicitat respingerea plângerii contravenționale. „Petentul a fost sancționat pentru săvârșirea contravenției prevăzute de art. 101, privind circulația pe drumurile publice, constând în aceea că, pe 22 martie 2022, a condus autoturismul marca Nissan pe DJ 248 – localitatea Pădureni, încălcând marcajul longitudinal continuu care separa sensurile de mers”, au afirmat cei de la Poliţia ieşeană.

Totuşi, magistraţii ieşeni i-au dat dreptate şoferului, constatând că acesta ar fi efectuat depăşirea pe linie discontinuă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.