Fermier ieşean, obligat să returneze aproape un milion de lei! De unde a izbucnit scandalul! (EXCLUSIV)

670
limite-bani
limite-bani

@ Un fermier ieşean a fost obligat să returneze aproape un milion de lei @ Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au constatat încetat procesul penal pornit împotriva lui Vasile Golduţ şi a Asociaţiei Crescătorilor de Animale “Eco – Prod” Balş, judeţul Iaşi, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele ei @ Totuşi, fermierul şi asociaţia au fost obligaţi să returneze aproximativ un milion de lei

Un fermier ieşean a fost obligat să returneze aproape un milion de lei! Aşadar, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au constatat ieri încetat procesul penal pornit împotriva lui Vasile Golduţ şi a Asociaţiei Crescătorilor de Animale “Eco – Prod” Balş, judeţul Iaşi, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele ei. Asta, pentru faptul că a intervenit prescripţia răspunderii penale.

Totuşi, fermierul şi asociaţia au fost obligaţi să returneze aproximativ un milion de lei. De remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

 

Fermier ieşean, obligat să returneze aproape un milion de lei!

 

Procesul lui Vasile Golduţ a început pe data de 22 decembrie 2020. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Asociației Crescătorilor de Animale „ECO-PROD” Balș (jud. Iași), pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, dar şi a lui Vasile Golduţ.

Fermierul și președintele asociației menționate a fost acuzat de săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Ce au spus anchetatorii ieşeni

Oamenii legii au susţinut că, în perioada 2010-2014, Asociația Crescătorilor de Animale „ECO-PROD” Balș ar fi solicitat și obținut pe nedrept de la APIA Iași, prin reprezentanți legali care ar fi acționat în numele și interesul asociației, între care și inculpatul președinte al asociației, încasarea sprijinului pe suprafață aferent campaniilor 2010-2014, în sumă totală de 1.062.359 de lei, prin prezentarea unor documente despre care avea cunoștință că sunt false.

Întreaga activitate ar fi avut ca rezultat obținerea, pe nedrept, de către solicitant – inculpata ACA „ECO-PROD” Balș, a sumei de 1.062.359 de lei, reprezentând sprijin pe suprafață în campaniile 2010 – 2014.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.