Pensionar jefuit de Armata Romana. I-au luat banii si il plimba pe drumuri

737
Traian Onofrei
Traian Onofrei

@ Traian Onofrei este un  fost plutonier al Armatei Romane in varsta de 71 de ani @ Traian Onofrei poarta de aproape 15 ani un razboi cu Ministeru Apararii care nu vrea sa-l plateasca pensia cuvenita @ „In evidentele Casei de Pensii a Ministerului figurez ca pensionar din 1981 dar eu nu am luat nici un ban. Astia mi-au furat banii si ma duc cu vorba”, s-a plans Traian Onofrei

N-a luptat intr-un razboi cat a servit in Armata Romana insa este nevoit sa se lupte acum la batranete cu Ministerul Apararii sa i se recunoasca dreptul de pensie. Traian Onofrei este un fost plutonier al Armatei Romane acum in varsta de 71 de ani care s-a intors sa locuiasca in satul natal din comuna Dumesti, judetul Iasi dupa ce a lucrat o viata in Bucuresti din care 11 ani in Armata  Romana.  Traian Onofrei a lucrat in Armata Romana din anul 1970 pana in anul 1981 cand era deja plutonier. In anul 1981 a fost victima unui accident rutier in timp ce conducea o masina a unitatii militare din Bucuresti unde era angajat. Deci practic a fost vorba de un accident de munca.  Dupa respectivul accident rutier deoarece a fost lovit si la cap si au fost si unele urmari de ordin psihic s-a considerat ca nu mai este apt sa munceasca in Armata Romana. De aceea s-a angajat in unitati economice din zona  civila unde a lucrat pana in anul 1997 cand si-a depus dosarul de pensionare de drept. Insa pentru ca Armata Romana refuza sa-i recunoasca toate drepturile , Traian Onofrei are acum o pensie de numai 1.368 lei pe care o incaseaza de numai cativa ani deoarece in tot acest timp s-a luptat in diferite procese cu Ministerul Apararii. Sa precizam ca in  perioada in care a lucrat in civil acesta a fost cadru militar in rezerva. Potrivit Legiinr.223/2015 privind pensiile militare de stat la stabilirea pensiei, Ministerul Apararii trebuia sa ia in calcul si vechimea din perioda in care a lucrat in civil. „Constituie vechime pentru stabilirea pensiei militare de stat în condițiile art. 16-18 și 32 și perioadele recunoscute ca vechime în serviciu, vechime în muncă, stagiu de cotizare sau perioade asimilate în condițiile legii, până la data intrării în vigoare a prezentei legi”, se arata in articolul 25 din Legea mai sus mentionata.

Ministerul Apararii refuza sa-i ia in calcul aceasta perioada si de aceea i-a stabilit aceasta pensie mizera de  1.368 lei.

„Unde sunt banii mei?”

Mai mult decat atat, Ministerul Apararii nu i-a acordat nici pensia de invaliditate drept pe care l-a castigat in instanta in urma cu cativa ani. Printr-o sentinta judecatoreasca i s-a dat dreptul de a executa Ministerul Apararii pentru suma de 124.710 lei dar nici acesti bani nu i-a incasat. Asta deoarece s-a admis o contestatie la executare depusa de Ministerul Apararii si de atunci executarea s-a suspendat. Mai mult decat atat la un moment dat a sunat la Casa de Pensii a Ministerului Apararii iar dupa ce a fost consultata baza de date i s-a transmis ca este pensionar de invaliditate de gradul 3 din anul 1981. A ramas stupefiat in conditiile in care stia ca nu incasase nici un ban. „In evidentele Casei de Pensii a Ministerului figurez ca pensionar din 1981 dar eu nu am luat nici un ban. Astia mi-au furat banii si ma duc cu vorba. Acum nu vor sa-mi recunoasca intreaga vechime in munca si imi dau pensia asta mizera. Asta in conditiile in care am fost la un  pas sa-mi pierd viata in timp ce lucram pentru Armata Romana. Am nevoie de un avocat bun sa-mi castig drepturile”, s-a plans Traian Onofrei.

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.