ANI i-a făcut dosar penal unui primar după o anchetă Dezvăluirea.ro. S-a îmbogățit cu bunurile comunei

3021
Vasile Lupu-primar Popesti
Vasile Lupu-primar Popesti

@ Agenția Națională de Integritate i-a făcut plângere penală la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casație și Justiție, lui Vasile Lupu, primarul comunei Popești, judetul Iași, după ce Dezvaluirea.ro a arătat ca acesta a luat de la primărie doua suprafețe de teren @ Vasile Lupu era primar iar Primăria Popești i-a vandut doua suprafete pe care ulterior acesta le-a revândut cu un profit uriaș @ Vasile Lupu este anchetat penal acum pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane

Vasile Lupu, primarul comunei Popești din județul Iași s-a ales cu dosarpenal după o anchetă publicata de ziarul on-line Dezvăluirea.ro. Astfel, Agenția Națională de Integritate a aratat intr-un comunicat de presă că i-a facut plangere lui Vasile Lupu pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane. ‘’Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către LUPU VASILE a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de  art. 301 din Codul Penal, întrucât, în perioada exercitării mandatului de primar al comunei Popești (2016 – 2020), a încheiat cu Primăria comunei Popești, la data de 04 februarie 2020, un contract de vânzare-cumpărare în urma căruia a dobândit imobile în suprafață totală de 3.000 mp’’, se arată în comunicatul emis de ANI.

S-a îmbogățit cu bunurile comunei

 

Afacerea care i-a adus un dosar penal lui Vasile Lupu a fost prezentata in detaliu de Dezvaluirea.ro in articolul ’’Un primar a cumpărat un teren de la primărie iar după trei luni l-a vândut cu un preț de 30 de ori mai mare’’, publicat in data de 16 ianuarie 2021. Astfel, in anul 2000, Primăria Popești i-a vândut lui Vasile Lupu, două suprafețe de teren, una de 2.000 mp unde se află ‘’gaterul primarului’’ si o alta de 1.000 mp. Terenurile se află in centrul comunei, langa primărie. Conform contractului pentru lotul de  1.000 mp, Vasile Lupu a  platit Primariei Popesti, 896 lei, adica 0,8 lei pe metrul patrat adica 0, 18 euro pe metrul patrat iar pentru  suprafata de 2.000 mp, primarul a platit primariei suma de 2.289 lei, adica 2,2 lei  pe metrul patrat ceea ce insemna 0,47 euro pe metrul patrat. Ambele suprafețe au fost vândute de Primaria Popești catre primarul Vasile fără licitatie si fara intocmirea in  prealabil a unui raport de evaluare desi aceste etape sunt obligatorii conform Legii. La scurt timp dupa aceea familia primarului a vândut parcela de 1.000 metri pătrați cu 5.000  euro cu 5 euro/mp în conditiile in care il cumparasera de la primarie cu numai 0,18 euro pentru un metru patrat. Publicam inca o data documentele care au stat la baza acestei afaceri.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.