Un primar a cumpărat un teren de la primărie iar după trei luni l-a vândut cu un preț de 30 de ori mai mare

4841
montaj Vasile Lupu si teren luat de la primarie

@ Cu putin inainte de alegerile locale de anul trecut,  Primaria comunei Popesti, judetul Iasi, condusa de primar Vasile Lupu a vandut aceluiasi Vasile Lupu (in calitate de „cetățean” doua suprafete de  teren la preturi derizorii @ La scurt timp dupa ce le-a cumparat de la primarie, Vasile Lupu a  vandut una din suprafete cu  un pret de 28 de ori mai mare decat cel cu care el il achizitionase  de la Consiliul Local @ O situație clară de conflict de interese care ar putea fi chiar de natura penala dacă structurile anticoruptie din  judetul Iasi vor avea vreodata chef sa iasa din ”amorțeală”

Intr-un județ in care angajații din structurile anticorupție par sa moara de plictiseala din lipsa de dosare un  primar își permite să-și vândă către sine terenurile Consiliului Local dupa care le si revinde  catre alte persoane cu un profit urias fara ca nimeni sa-l deranjeze. Se  intampla in comuna Popesti unde, de cateva mandate  functia de primar este ocupata de liberalul Vasile Lupu. Afacerea despre care vorbim  mai departe s-a derulat anul trecut in preajma alagerilor  cand Vasile Lupu s-a grabit probabil sa o finalizeze de frica ca nu va mai prinde un nou mandat.

„Cine  imparte iși face parte”

Totul  incepe in data de 4.02.2020, Primăria comunei Popești hotarăște să imparta o suprafata de  14.300 de  metri patrati in 6 loturi, primele trei in suprafata de cate 2.000 metri patrati, loturile 4 si 5 avand fiecare cate  1.000 mp si  ultimul de  6.300 mp. Anterior Consiliul Local a decis ca aceasta suprafata sa fie rezervata  tinerilor care voiau sa-si faca o casa si care puteau primi astfel de la primarie loturi de teren, conform Legii. Ei bine dupa ce s-a facut lotizarea descrisa mai sus Primaria Popesti, cu primar Vasile Lupu vinde catre acelasi Vasile Lupu lotul  5 in suprafata de 1.000 metri patrati dar si  una din suprafetele de 2.000 mp pe care se afla niste constructii (hala construita la sol de 120 mp) si altele  acolo, unde potrivit unor surse locale se afla „gaterul primarului”. Suprafetele se afla lângă sediul postului de politie Popesti nu departe de primarie. Conform contractului pentru lotul de  1.000 mp, Vasile Lupu a  platit Primariei Popesti, 896 lei, adica 0,8 lei pe metrul patrat adica 0, 18 euro pe metrul patrat iar pentru  suprafata de 2.000 mp, primarul a platit primariei suma de 2.289 lei, adica 2,2 lei  pe metrul patrat ceea ce insemna 0,47 euro pe metrul patrat. Ambele suprafețe au fost vândute de Primaria Popești catre primarul Vasile fără licitatie si fara intocmirea in  prealabil a unui raport de evaluare desi aceste etape sunt obligatorii conform Legii.

Dezvaluirea.ro a atasat la acest articol o fotocopie a contractului de vanzare-cumparare incheiat de Primaria Popesti cu Vasile Lupu si sotia sa Dumitrina. Facem precizarea ca din partea Primariei Popesti, contractul a fost semnat de un funcționar pe nume Florin David.

 

 

Primarul a  vandut terenul primariei cu  un profit urias

Pe 21 mai 2020, adică la trei luni dupa ce au luat terenul de la primarie Vasile Lupu și soția sa Dumitrina au vandut  parcela de 1.000 de metri patrati catre soții Eugen și Marineta Liță. Familia Lupu vinde parcela de 1.000 metri pătrați cu 5.000  euro cu 5 euro pentru un metru patrat in conditiile  in care il cumparasera de la primarie cu numai 0,18 euro pentru un metru patrat. Mai mult decat atat  potrivit unor surse cei 5.000 euro reprezinta valoarea trecuta in acte iar primarul si sotia sa ar fi incasat de fapt vreo 12.000 euro pentru cei  1.000 metri. Prin urmare domnule primar care este valoarea reala a terenului cea de 0,18 euro cu care ati cumparat sau cea de 5 euro cu care ati vandut? Oare structurile care monitorizeaza integritatea alesilor ce părere au?

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.