Cea mai mare batjocura! Cumnatul primarului primeste de la buget zeci de mii de euro pe an sa stea acasa

9299

@ Primarul si viceprimarul au gasit o  metoda ‘’legala’’ pentru a incasa foarte multi bani nemunciti din bugetul local al comunei @ Astfel, in comuna Popesti, judetul Iasi, de aproape 12 ani, primar este Vasile Lupu iar viceprimar este cumnatul sau Dragos Gradinaru @ Cam o data la doi ani Gradinaru este demis din ordinul primarului, sta un an acasa si isi vede de afaceri, contesta in justitie, castiga si incaseaza salarii restante si despagubiri de zeci de mii de euro @ Schema se repeta de cel putin doua ori intr-un mandat si pare sa tina la nesfarsit la Popesti unde nici o institutie pare sa nu vrea sa observe nimic dubios

 

Ori e ca-n filmele cu prosti ori, primarul din Popesti si cumnatul sau viceprimarul au gasit cea mai ingenioasa metoda de a mulge foarte multi bani nemunciti in fiecare an, din bugetul local. Astfel, functia de primar al comunei este detinuta de liberalul Vasile Lupu iar cea de viceprimar de cumnatul sau Dragos Gradinaru, de asemenea membru PNL. Sunt impreuna de aproape 12 ani la conducerea primariei, trei mandate de cate 4 ani. De vreo 8 ani insa, adica incepand cu cel de-al doilea mandat Gradinaru este platit mai mult sa nu se prezinte la serviciu iar cumnatul sau primarul pare sa-I faca jocul impreuna cu oamenii sai din Consiliul Local. Astfel, incepand cu 2012 cam o data la 2 ani, primarul Vasile Lupu care are majoritate de consilieri PNL in Consiliul Local Popesti, se prezinta in fata alesilor sai si propune schimbarea viceprimarului Dragos Gradinaru pe motive de ‘’incompetenta’’. Gradinaru sta vreun an acasa, timp in care isi vede afacerile personale din agricultura, iar in acest timp contesta decizia sa de schimbare din functie si castiga salarii restante de cateva zeci de mii de euro. Pe langa salarii primaria ii plateste si unele penalitati, cheltuieli de executare etc. Schema se repeta dupa cum am spus o data la doi ani si vom arata mai departe ca totul se face cu complicitate lui Vasile Lupu.

Prima demitere: 2012, ‘’vicele’’ executa Primaria

Potrivit portalului instantelor de judecata Gradinaru a executat pentru prima data prima data primaria in baza sentintei nr. 465/26.05.2016 (vezi aici) a Tribunalului Iasi. Atunci a castigat  ‘’despăgubiri egale cu indemnizatiile de viceprimar pentru perioada iulie 2014– aprilie 2015, actualizate cu dobanda legala’’. Potrivit documentelor pe care le detinem Gradinaru a executat aunci Primaria pentru 10.000 euro, salarii restante, cheltuieli de executare, dobanzi etc.

‘’Incompetentul’’ a fost pus iar viceprimar

Mai departe vorbim despre complicitatea primarului Lupu la aceasta schema de incasat in permanenta bani nemunciti.  Astfel, Lupu l-a data afara pe Gradinaru pe motive de ‘’incompetenta’’ in anul 2014 iar primaria este executata silit dupa ce ‘’vicele’’ a castigat in justitie, la inceputul lui 2016. Cu toate acestea, la alegerile din iunie 2016, Vasile Lupu il include pe Dragos Gradinaru pe un loc eligibil pe lista de canditati PNL pentru Consiliul Local. Si pentru ca a fost ‘’incompetent’’ in mandatul trecut (2012-2016) cand l-a dat afara, Lupu il sustine pe functia de viceprimar si in urmatorul mandat adica in acesta care curge acum (2012-2016). Si, mai mult decat atat si in acest mandat Gradinaru este demis de vreo doua ori, sta vreo doi ani acasa si castiga deja doua procese. Cum se castiga procesele? Iata de ce banuim din nou complicitatea primarului. Astfel, de fiecare data cand este demis de Consiliul Local, se fac aceleasi greseli de procedura pe care Gradinaru le speculeaza in justitie si castiga astfel procesele.

Iata cateva sentinte

Portalul instantelor de judecata este plin de procee castigate de Gradinaru impotriva Consiuliului Local Popesti. Acesta a castigat mai multi bani prin executarea primariei pentru luni nemuncite decat pentru prestatiile pontate odata cu prezenta la birou. Astfel, in dosarul 1526/99/2018, Tribunalul Iasi ‘’admite cererea reclamantului Gradinaru Petru Dragos in contradictoriu cu Consiliu Local Popesti’’ si anuleaza hotararile prin care acesta a fost demis din functie si ‘’obliga paratul la plata către reclamant a unor despăgubiri egale cu indemnizaţia de viceprimar de care acesta a fost privat’’. Aceasta sentinta a fost pronuntata la  21.12.2018. Un alt dosar castigat recent de Gradinaru are numarul 5179/99/2018 si este inregistrat tot la Tribunal. Nu vom prezenta toate procesele de anulare a deciziilor de demitere dar si de punere in executare a sentintelor deschise de Gradinaru pentru ca sunt foarte multe. Cert este ca Gradinaru nu a pierdut nu a pierdut nici un proces. Mai precizam doar ca, in urma cu doua zile pe 6 septembrie Gradinaru a inregistrat la Tribunal, in dosarul 5459/99/2019 o noua cerere de acordare ‘’drepturi băneşti indemnizaţie viceprimar’’.

Curtea de Conturi ce face?

Poate sa bage cineva mana in foc ca cei doi nu sunt intelesi astfel incat cumnatul sa ia bani de la primarie fara sa se prezinte la birou si sa-si vada astfel si de afacerile personale? Ciudat este ca inspectorii Curtii de Conturi au verificat in acest timp de vreo doua ori Primaria Popesti si cu toate acestea nu au decis imputarea banilor platiti lui Gradinaru. Potrivit Legii acesti bani trebuie platiti de cei care-l tot demit ilegal, primarul si consilieii.

Primarul tace

L-am contactat pe primarul Vasile Lupu cu rugamintea sa ne raspunda la cateva intrebari legate de aceasta situatie mai mult decat dubioasa de la Primaria Popesti. L-am intrebat de ce l-a numit pe Gradinaru din nou pe functia de viceprimar in anul 2016 daca anterior l-a demis pentru incompetenta si de asemenea de ce il tot demite din functie daca acesta continua sa castige procese si executa Primaria? L-am intrebat de asemenea care este valorea totala a sumelor platite in acesti ani lui Gradinaru in baza sentintelor judecatoresti. Lupu nu a raspuns.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.