Sechestre pe bunurile unor afacerişti, după o acuzaţie de evaziune! Cei doi trebuie să achite mii de euro drept despăgubiri (EXCLUSIV)

776
limite-bani
limite-bani

@ Sechestre asiguratorii, puse pe bunurile unor afacerişti din Iaşi, după o acuzaţie de evaziune fiscală @ Cei doi trebuie să achite mii de euro drept despăgubiri @ Chiar dacă au scăpat de acuzaţiile penale, Ana-Maria Ortansa Pînzariu şi Dan Gabriel Damian au fost obligaţi de judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi să achite daune considerabile către Fisc

 

Sechestre asiguratorii, puse pe bunurile unor afacerişti din Iaşi, după o acuzaţie de evaziune fiscală! Chiar dacă au scăpat de acuzaţiile penale, Ana-Maria Ortansa Pînzariu şi Dan Gabriel Damian au fost obligaţi de judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi să achite daune considerabile către Fisc.

„Instanţa dispune încetarea procesului penal pornit faţă de inculpata Pînzariu Ana-Maria Ortansa, în ceea ce priveşte acuzaţia săvârşirii infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, în modalitatea evidenţierii, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază ope-raţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive. Dispune încetarea procesului penal pornit faţă de inculpatul Damian Gabriel Dan, în ceea ce priveşte acuzaţia săvârşirii infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată”, au precizat magistraţii ieşeni.

 

Sechestre puse pe bunurile unor afacerişti, după o „afacere”!

 

Totuşi, judecătorii ieşeni au admis în parte acţiunile civile.

„Instanţa admite, în parte, acţiunea formulată în cauză de partea civilă ANAF în contradictoriu cu inculpata Pînzariu. O obligă pe aceasta să plătească părţii civile suma de totală de 165.034 de lei. Totodată, admite, în parte, acţiunea formulată în cauză de partea civilă ANAF în contradictoriu cu inculpatul Damian. Obligă acest inculpat să îi plătească părţii civile suma de totală de 37.325 de lei (echivalentul a 8.847 de euro)”, au spus magistraţii ieşeni.

 

Ana-Maria Ortansa Pînzariu şi Dan Gabriel Damian, acuzaţi că au vrut să păcălească Fiscul

 

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta fiins deja contestată. Procesul celor doi afacerişti a început în urmă cu peste 5 ani. Atunci, procurorii din carul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi i-au trimis în judecată sub acuzaţiile amintite.

Conform anchetatorilor, în urmă cu mai bine de un deceniu, cei doi afacerişti ar fi încercat să păcălească autorităţile, creând un prejudiciu de mii de euro la bugatul consolidat al statului.

Oamenii legii au mai spus că au fost înregistrate operaţiuni fictive de achiziţii, tocmai pentru ca aceşti să beneficieze de sume importante de bani, sume ce ar fi trebuit să ajungă în vistieria Statului Român. Pentru recuperarea prejudiciului, judecătorii au menţinut sechestrele asiguratorii puse pe bunurile celor doi afacerişti din Iaşi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.