Șpagile de la Rutieră rămân la polițiști. Judecătorii le-au ridicat sechestrele

10672
Politia Rutiera
Politia Rutiera

@ Magistrații Tribunalului Iași au ridicat sechestrul instituit de DNA Iași pe bunurile celor 15 polițisti trimisi de la Rutieră trimisi in judecata pentru luare de mita @ Procurorii le instituiseră sechestre in cuantumul sumelor primite drept mita@ Este vorba despre dosarul politistilor care sunt acuzați ca au primit mită sub formă de produse alimentare de la Mamma Mia

Cei 15 politisti de la Biroul Rutier Iași, trimisi in judecata pentru luare de mita au scăpat de sechestrele pe care procurorii DNA le-au instituit asupra unor bunuri si sume de bani. Astfel, Tribunalul Iasi (vezi aici) a ridicat sechestre de pe bunuri dupa cum urmeaza: Robert Andrici- autoturism marca Audi3, Gheorghiță Ciobanu-apartament in municipiul Iași, Ionuț Doru Crivoi-mașină Dacia Sandero, Cristinel Cătălin Lohan-autoturism Skoda Octavia, Gabriel Dămoc – Seat Ibiza. De asemenea, judecatorii au dispus ca polițistilor sa li se restituie banii confiscati de la unii politisti dupa cum urmeaza: Gheorghiță Ciobanu – 1.190 lei, Ionuț Doru Crivoi- 100 lei, Cristinel Lohan – 410 lei, Robert Andrici- 180,5 lei, Dămoc Gabriel – 500 lei, Ionuț Lucian Landea – 500 lei. „Este o soluție echitabilă”, a comentat Robert Amuntencei, avocatul unor polițiști din dosar.

Șpagă sub formă de pizza și copănele

Reamintim ca in acest dosar, pe langa fostul sef Gheorghita Ciobanu au mai fost trimisi in judecata Nicolae Robert Barabas, Bogdan Gabriel Ciochină,  Gabriel Dămoc, Cristinel Cătălin Lohan, Constantin Bogdan Toderașcu, Liviu Andrei, Robert Andrici, Doru Ionuț Crivoi, Paul Ețcu, Ionuț Lucian Landea, Dan Constantin Păuleț,  Felix Nelu Crengăniș, Ciprian Marian Ciobanu si Adrian Ștefănucă. Acestia sunt acuzati ca au primit de la Mamma Mia, produse alimentare sub forma de mita pentru a nu-i sanctiona in trafic pe sefii si angajatii restaurantului. Mai multe detalii am publicat in articolul cu titlul „Exclusiv. Rechizitoriul șpăgilor Rutieră- Mamma Mia. Interceptari: „Vezi că mâine avem acțiune la BJATM” publicat in data de 19 aprilie 2021. Dosarul celor 15 politisti se afla in Camera Preliminara, judecata pe fond nu a demarat inca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.