Firma unor mahări din PSD a scăpat de o decizie luată de Antifraudă! Sechestrul pus pe bunurile As Seb Company a fost ridicat (EXCLUSIV)

521
Dinu si Maria Apavaloaei
Dinu si Maria Apavaloaei

@ Societatea unor mahări din PSD a scăpat de o decizie luată de Antifraudă @ S-a dispus ridicarea sechestrului pus pe bunurile As Seb Company, una dintre firmele familiei lui Dinu Apăvaloaei, fost consilier judeţean din partea PSD @ Amintim că, recent, nevasta acestuia a fost condamnată pentru evaziune fiscală

Compania unor mahări din cadrul PSD Iaşi a scăpat de o decizie luată de Antifraudă. Astfel, recent, judecătorii ieşeni au dispus ridicarea sechestrului pus pe bunurile As Seb Company, una dintre firmele familiei lui Dinu Apăvaloaei, fost consilier judeţean.

„Instanţa admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a DGRFP Iaşi, prin Serviciul Fiscal Municipal Paşcani, AJFP Iaşi, AJFP Suceava şi respinge cererea reclamantei SC As Seb Company SRL ăn contradictoriu cu aceste pârâte ca fiind formulată împotriva unor persoane fără calitate procesuală pasivă. Admite cererea formulată de reclamantă în contradictoriu cu pârâta ANAF – Direcţia Regională Antifraudă Fiscală 1 Suceava. Anulează decizia de instituire a măsurilor asigurătorii nr. A-FSV-6512-2019 din data de 25 iunie 2019 emisă de pârâtă”, au afirmat recent magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi. De remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Dosarul societăţii mahărilor din PSD s-a tot plimbat pe la instanţe

Acest proces a început în urmă cu mai bine de doi ani. Însă dosarul mahărilor din PSD s-a tot plimbat pe la instanţele de judecată din Iaşi. Scandalul a izbucnit de la un control făcut de finanţişti.

„Pe 21 iunie 2019, ANAF, prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală – Direcția Regională Antifraudă Fiscală nr. 1, a întocmit, în urma unor verificări privind derularea activității economice a societății, un proces-verbal înregistrat sub nr. 2712 (act comunicat ulterior, în anul 2019, către contestatoare). În acest proces-verbal au fost menționate aspecte referitoare la încălcarea prevederilor legale în derularea activității economice. Apreciindu-se că există o suspiciune a unui debit în cuantum de 2.966.883 de lei, ca obligație bugetară a contestatoarei, s-a emis o decizie de instituire a unor măsuri asigurătorii”, au arătat inspectorii.

Ce au spus reprezentanţii firmei As Seb Company

Reprezentanţii firmei As Seb Company au susţinut că, pe parcursul derulării cercetării judecătorești, s-a solicitat admiterea probei cu expertiză contabilă judiciară, probă care urma să evidențieze dacă se confirmă aspectele reținute în procesul-verbal întocmit de organele antifraudă.

„Concluziile raportului de expertiză sunt total diferite de cele ale organului fiscal în ceea ce privește activitatea societății în perioada respectivă, în care s-a reținut de organele de control posibilitatea participării reclamantei la un lanț fictiv de tranzacționare cu alți furnizori care nu aveau capacitatea de a livra lemn stratificat către această societate. La dosar au fost anexate înscrisuri care fac dovada caracterului imperios necesar utilizării în vederea respectării contactelor a bunurilor mobile pentru care au fost aplicate sechestre asigurătorii. Sechestrul asigurător fiscal și poprirea se dispun în cazuri excepționale, când este demonstrat riscul debitorului că ar obstrucționa cu rea-credință procesul de colectare a organului fiscal. În Codul fiscal se menționează expres că această măsură nu trebuie să constituie un impediment în realizarea activității societății”, a arătat firma controlată de familia Apăvăloaei.

Finanţiştii: „Sechestrele erau deja ridicate!”

După administrarea probei științifice, finanţiştii au menționat că, acum, contestația este lipsită de obiect. „Asta, deorece noi am renunțat la aplicarea sechestrelor asigurătorii. În acest sens, a fost anexată decizia nr. A-FSV din data de 9 martie 2020, prin care se menționează că s-a dispus ridicarea măsurilor asigurătorii instituite inițial sub nr. A-FSV din data de 25 iunie 2019”, au subliniat finanţiştii.

Totuşi, firma As Seb Company a adăugat că această contestație viza nu numai măsurile asigurătorii, ci însuși actul administrativ, respectiv procesul-verbal prin care se menționează că au fost constatate nereguli, actele subsecvente. Amintim că, recent, nevasta lui Apăvăloaei a fost pedepsită de magistraţi pentru o infracţiune economică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.