Un fost primar a scăpat de condamnare după ce a fost acuzat că a dat comuna pe mâna soției! (EXCLUSIV)

521
Valeriu Pârlog si Elena Pârlog
Valeriu Pârlog si Elena Pârlog

@ Valeriu Pârlog, fostul primar al comunei Popricani, a scăpat de o condamnare de 1 an şi 10 luni de închisoare pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată @ Iniţial, Pârlog a fost condamnat deoarece, în calitate de primar, ar fi arendat terenurile comunei către firma controlată de soţie şi fiu @ Şi soţia lui Pârlog, Elena, dar și fiul, Paul Valentin, au fost trimiși în judecată, dar cei doi au fost achitați la prima instanţă

Un fost primar a scăpat de condamnare după ce ar fi dat comuna pe mâna soției. Astfel, ieri, Valeriu Pârlog, fostul primar al comunei Popricani, a scăpat de o condamnare de 1 an şi 10 luni de închisoare pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată.

„Instanţa admite apelul formulat de inculpatul Valeriu Pârlog. Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată (4 acte materiale), ca urmare a intervenirii prescripţiei. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate care nu sunt contrare prezentei. Definitivă”, au afirmat judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi.

Fostul primar Valeriu Pârlog a fost condamnat iniţial

Amintim că, iniţial, Valeriu Pârlog a fost condamnat de magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi deoarece, în calitate de primar, ar fi arendat terenurile comunei către firma controlată de soţie şi fiu.

Şi soţia lui Pârlog, Elena, dar și fiul, Paul Valentin, au fost trimiși în judecată, dar cei doi au fost achitați la prima instanţă. Elena Pârlog și Paul Valentin Pârlog au fost trimiși în judecată pentru conflict de interese, respectiv pentru complicitate la săvârşirea acestei infracţiuni.

Ce au spus procurorii ieşeni

Valeriu Pârlog a fost trimis în judecată în anul 2008 de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași deoarece, în calitate de primar al comunei Popricani, ar fi semnat documentele prin care firma administrată de soţia şi fiul său, Euro-Elmar SRL, ar fi arendat 70 de hectare de teren aflate în proprietatea Consiliului Local. Terenul pe care Valeriu Pârlog l-ar fi dat în arendă firmei Euro-Elmar SRL se afla în domeniul public al Consiliului Local Popricani.

Elena Pârlog ar fi arendat terenul începând cu anul 2013, după ce soţul ei a devenit primar. A încheiat ulterior contracte de arendă şi în anii 2014 şi 2015. Totuşi, până la urmă, judecătorii ieşeni au considerat că nimeni nu este vinovat pentru această situaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.