Afacerist căutat de procurorii americani, prins la Iaşi! Magistraţii din SUA cer extrădarea bărbatului (EXCLUSIV)

672
Mainile unui barbat pe gratiile unui penitenciar
Mainile unui barbat pe gratiile unui penitenciar

@ Un afacerist căutat de procurorii americani a fost prins recent la Iaşi @ Magistraţii din SUA cer extrădarea bărbatului @ Deocamdată, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au admis propunerea de arestare provizorie formulată de anchetatori pe numele lui Nikolay Sofinskij, alias Mykola Sofinskyi, alias Nikola Sofinskiy, alias Nikolai Sofinskiy

Un afacerist căutat de procurorii americani a fost prins recent la Iaşi. Magistraţii din SUA cer extrădarea bărbatului. Deocamdată, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au admis propunerea de arestare provizorie formulată de anchetatori pe numele lui Nikolay Sofinskij, alias Mykola Sofinskyi, alias Nikola Sofinskiy, alias Nikolai Sofinskiy.

„Instanţa admite propunerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. În baza dispoziţiilor art. 12 din Tratatul din 10 septembrie 2007 de extrădare dintre România şi Statele Unite ale Americii, dispune arestarea provizorie, în caz de urgenţă, a persoanei urmărite, în vederea extrădării în SUA, în baza difuziunii nr. CR19-456 din 2 octombrie 2019, transmisă prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, Biroul Naţional INTERPOL România către Ministerul Justiţiei, pe o durată de 30 de zile”, au afirmat judecătorii ieşeni.

Sala de judecata
Sala de judecata

Afacerist căutat de americani, prins la Iaşi

 

Demn de remarcat este faptul că decizia luată ieri nu e una definitivă, aceasta putând fi contestată. De asemenea, magistraţii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au amânat pentru data de 6 iulie 2023 discutarea cererii de extrădare formulată de autorităţile SUA pe numele afaceristului.

Oamenii legii au afirmat că Nikolay Sofinskij are emis pe numele său un mandat de arestare preventivă dat în dosarul cu număr de referinţă CR19-456 din 2 octombrie 2019 al Tribunalului Districtual al Statelor Unite ale Americii pentru Districtul de Est din New York, pentru cercetarea penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de fraudă electronică, fraudă bancară, conspiraţie pentru spălarea banilor, furt de identitate.

 

Acuzaţii grave aduse lui Nikolay Sofinskij

 

Judecătorii ieşeni au dispus, aşadar, emiterea de îndată a mandatului de arestare. „Persoana arestată va fi depusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Iaşi. Prezenta încheiere se va comunica Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Direcţiei Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară din cadrul Ministerului Justiţiei care va înştiinţa statul solicitant”, au încheiat magistraţii ieşeni.

Conform anchetatorilor, în urmă cu mai bine de 3 ani, Nikolay Sofinskij ar fi comis o serie de infracţiuni cu caracter economic. Ulterior, a fost emis un mandat de arestare pe numele afaceristului, dar acesta a dispărut din SUA, iar, acum, a fost prins la Iaşi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.