Fraudă de milioane la outlet-ul din centru. Dosar penal, patronul, un fost polițist a înșelat statul cu acte false

9334
Vogue Outlet si Paul Proca
Vogue Outlet si Paul Proca

Fraudă de milioane la outlet-ul din centru. Dosar penal, patronul, un fost polițist a înșelat statul cu acte false

@ Firma New Vogue SRL, patronata de Paul Edgar Proca un fost polițist la sectia II poliție a municipiului Iași a folosit 724 de chitanțe false pentru a scoate din conturile firmei o sumă uriașă, nici mai mult nici mai puțin decât 3.582.577 lei @ New Vogue detine mai multe magazine outlet in zona centrala @ Ilegalitățile au fost descoperite în urma unui control efectuat de Direcția Antifrauda Fiscala din cadrul ANAF @ Prejudiciul adus bugetului statului se ridica la 1.053.699 lei

Fraudă uriașă la unul dintre cele mai cunoscute branduri din Iași și anume Vogue Outlet, lanțul de magazine care administreaza mai multe puncte de desfacere in zona centrala a orasului. În urma unui control al Direcției Antifrauda Fiscala s-a constatat ca patronul, Paul Proca, un fost polițist la sectia 2 a municipiului Iași s-a sustras de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul statului folosind un numar de 724 chitanțe false. Inspectorii antifrauda au constatat ca Paul Proca a înregistrat în contabilitate achizitii fictive de la anumite firme dintre care unele sunt societăți fantoma. În plus, patronii firmelor active de la care Proca sustine ca a afectuat achizitii au declarat ca nu au facut afaceri cu fostul politist. Dupa ce a inregistrat aceste achizitii fictive Proca a inregistrat chitanțe false pretinzând ca a platit cash serviciile si bunurile inregistrate. Așa a reușit Proca să scoată din conturile firmei suma de 3.582.577 lei provocând un prejudiciu de 1.053.699 lei bugetului statului (572.000 lei TVA si 481.691 lei impozit pe profit. Firma lui Proca se numeste New Vougue SRL si detine printre altele outletul aflat pe bulevardul Stefan cel Mare intersectie cu strada 14 decembrie (artera care trece prin fața restaurantului Select). ‘’În urma verificărilor efectuate la societatea New Vogue SRL având ca obiect modul în care au fost înregistrate în contabilitate a operațiunilor economice efectuate in relație cu societățile Tradexq Services SRL, Davimarc Trend SRL, Instant Sales CHR SRL, Autocolor Distribution SRL, Moldavian Busines Center SRL, Romiasa Finanza& Partners SRL, Zafarm SRL, SC RC Number SRL în perioada 1.01.2018- 30.06.20121 s-au conturat suspiciuni cu privire la achiziții in valoare de 3.582.577 lei inclusiv TVA efectuate de societatea New Vogue SRL de la acest parteneri prin faptul ca o parte a reprezentanților legali ai furnizorilor nu recunosc operațiunile de livrare către societatea New Vogue SRL existând suspiciunea ca datele de identificare ale entităților comerciale au fost utilizate în mod fraudulos iar o parte nu au putut fi identificați nici la sediile sociale ale societăților si nici la domiciliile acestora’’, se arata in raportul întocmit de inspectorii antifraudă.

Fostul polițist a avut curajul sa falsifice 724 de chitanțe pentru a scoate bani din firma. ‘’S-a constatatat decontarea exclusivă în numerar a sumei totale de 3.582.577 lei de la partenerii scriptici sus menționați printr-un numar total de 724 de chitanțe a căror valoarea medie este de 4,948 lei evitând circuitele de decontare bancare evidențiază caracterul artificial al operațiunilor’’, au mai aratat inspectorii.

Achizitiile fictive declarate de Proca se refera la haine si materiale de construcții.

Dosar penal. Fostul polițist a recidivat

Proca nu  vrut sa puna la dispozitia inspectorilor toate actele contabile și potrivit unor surse recent Direcția Antifrauda Fiscala a depus si plângere penală. ‘’Prin actul de control au fost reținute și identificate operațiuni economico-financiară cu incidență fiscală cât și aspecte care se circumscriu preverilor legale care sancționează fapte de natură penală’’, au mai aratat cei de la antifraudă fiscală. Nu este prima data cand antifraud descinde la magazinele lui Proca. În anul 2019 firma lui Proca a fost sancționata deorece a comercializat marfă fără documente de provenienta New Vogue SRL a fost amendata cu 20.000 lei. Mai multe detalii am prezentat în articolul repostat mai jos.

 

Constantin MAZILU

 

Outlet din centru calcat de Antifrauda. Marfa fara acte a fost confiscata

Constantin MAZILU

 

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.